Shock!

február 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Billog: Billog 2002

Békéscsabáról származik a Billog, 2002. nyara óta léteznek, tehát igen fiatal formáció, bár voltak korábbi zenekarai a tagoknak. Énekest nem találtak, ezért mindhárom zenekartag (Zahorán Csaba - basszusgitár/ének, Czeglédi "Cega" Sándor - gitár, Laczkó Tamás - dob/vokál, igen, a dobos is kiabál) kiveszi a részét a munkából a vokáltémákat illetően. Üvöltöznek, nem énekelnek.

Olykor hangyányit kaotikussá is válik a többféle vokáltéma egyszerre való megszólaltatása, nem ártana "összehangolni" őket a jövőben.

A demó szokásos demósan szól, kissé erőtlen is. Három dal került rá, néha a régebbi CDT-re emlékeztet a zene, metalos hc-alapú súlyoskodás, annak ellenére, hogy a harmadik számba visszafogott részeket is írtak. Kissé pontatlan is a dolog, metronómra kellett volna feljátszani a dalokat, mert hol gyorsul, hol lassul a dal egy picit. Pedig ez cd, nem nyúlhat a magnószalag.

Sajnos túl sok egyedi dolog nincs a zenében, kapaszkodót, megjegyezhető témát nem nagyon találtam, azokat a riffeket, amik súlyoskodni akarnak, hallottuk már sokszor, sok helyütt. A zenekar mégis nagylemezt (!) szeretne idén nyáron felvenni, nos, nem értem hova sietnek - és hova siet mellettük még sok-sok másik zenekar - előbb meg kellene ismertetni a zenekar nevét a közönséggel, koncertezni, azzal rutint szerezni, igazán jó dalokat kellene írni, amibe neadjisten egy csipet egyéniség is szorult. Aztán egy ütős demó után jöhetne a lemez. Ez a demó viszont egyelőre nagyon elment mellettem. A következő ugye jobb lesz?..

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.