Shock!

február 26.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Ann My Guard: 2007

Az Ann My Guard mögött gyakorlatilag szinte egy személy áll, Tóth Eszter Anna, aki saját maga írta, és rögzítette a dalokat (a dobok kivételével). Ám mielőtt fejvesztve menekülne mindenki, elmondanám, hogy a leányzat a békéscsabai Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett klasszikus fuvola szakon (nyilvánvalóan fuvolát is hallhatunk a nótákban), szóval vélhetően nem két hónapja csodálkozott rá két egymás mellett álló hangjegyre. Nyilvánvalóan a koncertezős felálláshoz már keresett és talált is tagokat.

Lássuk, mit tud a négy dal. Eszter (vagy Anna) hangja kicsit a The Cranberries énekesnőjének hangjára és stílusára hasonlít, sokszor viszi fel falzettbe az adott dallamot, amit nem éppen könnyű tisztán, szépen kiénekelni. Alapvetően szép, kellemes hangot hallhatunk, igazából a dinamika és az erő az, ami nagyon hiányzik az éneklésből, valószínűleg ennek a hiányától bizonytalan sokszor (de legalább végre valaki nem kisiskolás hangon nyávog, azt gondolván, az a nőies éneklés). Ez a bizonytalanság a harmadik nótában átmegy simán nagyon hamisba, az egész dal borzongatóan rossz, a disszonanciát nem az idegtépéssel kell kezdeni, ezt az irányt még át kellene gondolni alaposan, okosan. A negyedik tétel viszont már majdnem jó, kicsit olyan, mintha egy kicsit rockosított Enya lenne.

A zene nincs agyonbonyolítva, kellemes lájtos rockos nóták, és ahhoz képest, hogy a leányzó még csak 18 (!!) éves, nem rossz, noha tisztán érezni az összes kezdeti gyermekbetegséget a demón. A cél nyilvánvalóan a saját út megtalálása, hangszeres gyakorlás, változatosabb énekdallamok kitalálása (jók a falzettes részek, de a kevesebb néha több lenne), aztán jöhet majd a második demó. A tehetség hallhatóan megvan, már csak ki kell aknázni mindezt, részemről kíváncsian várom, mi lesz a csapattal.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.