Shock!

március 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Aebsence: Old

Már a kazetta külseje is ígéretes, amihez ha hozzápasszintom a szalagon hallható zenét, akkor nem kétséges, hogy a demók nirvánáját kapjuk kézhez. A gödöllői csapat olyan természetes eleganciával vegyíti az igazi tradicionális magyar népzenét a rockzenével, hogy az ámulatba ejtő.

Az angol nyelvű sorok közé egy-egy patinás magyar népdalt csempésztek be, melyek roppant simulékonyan illeszkednek a riffek közé. Dicséretes, hogy jó hangú énekes jó dallamokat zengedez. És, hogy a doromb milyen hátborzongatóan szólal meg egy ilyen környezetben, azt sosem hittem volna! A zene halványan grunge-os, inkább elvont progresszívebb jelzővel illetném őket. Koncerteken pl. szoktak Toolt játszani, mely csapat hatása felfedezhető az Aebsence világában is. És ez tetszik nekem. (Azért meghallgatnám, hogy miképp interpretálnak egy Tool nótát!) Az intelligens riffek mellett a basszusgitár önálló játéka is gyönyörűen kivehető. Hozzá még a dobtémák is árnyaltan finomak.

Az angol szövegek is egységesek a magyar sorokkal, pedig nem egy század szülte őket! Eredeti, üde színfolt, ami olyan nagyon törékenynek tűnik a hazai palettán. Megunhatatlan, pedig csak három dal. A hagyományokkal szakítva most a végén ejtek pár szót a zenekarról: 1995-ben alakultak, a székhely Gödöllő, '98-ban egy tehetségkutató különdíját is elnyerték, teljesen megérdemelten.

Fenti demót '99 januárjában vették fel a Honvéd stúdióban, mely után remélhetőleg majd egy önálló albumot sikerül rögzíteni. A mostani felállás: Perneczky András - gitár, Máthé Attila - dob, Liwa László - bgitár, Budai Péter - ének, doromb. A demón furulyán Jiling Jácint működött közre.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.