Shock!

június 27.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Watch My Dying: Rendszerhiba

Nem túl friss felvétel a komplex zenében utazó Watch My Dyingtól, 2000 márciusában vették fel, még a csapat korai időszakában. Azóta történtek náluk változások, jelen dalok is átalakultak, stb., de egy értékelés belefér, ha már idetévedt egy példány.

megjelenés:
2000
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Három dal + intro és outro. Amolyan szaggatott ritmizálásra épülő súlyosabb zenét játszanak a srácok, karcos üvöltözéssel - néha éneklésfélével. Itthon nem sokan próbálkoznak ilyen eleggyel, mert embert próbáló feladat, nem csak a pontos hangszeres játék, hanem az izgalmas témák kiagyalása. Ebből a 3 dalból mások legalább még hármat tudnának csinálni, viszont a WMD megpróbálta egységgé kovácsolni mindezt. Több-kevesebb sikerrel.

Hiába ötletesek a dalok, egyes részeknél nem elég gördülékeny a váltás, nem elég ha szaggatott felépítésű valami, ha nem kerek egész mégsem a szám. Néha meg egy-egy izgalmasabb rész után amolyan suta átvezetéssel eveznek tovább, ilyen szintű zenénél ez megengedhetetlen. Mindamellett érdekes, egyedi ízekkel rendelkező zene, ráadásul a felvétel óta bő másfél év eltelt, nyilván változtak/fejlődtek azóta.

Jelen EP-hez hozzá lehet még jutni, aki a komplex zenéket szereti, annak ajánlott darab.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.