Shock!

július 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Watch My Dying: Húsmágnes

A frász jött rám az új WMD korong indításától. Áhhá, ez már jól kezdődik és jól is folytatódik. A rendkívül szellemes címet viselő Szájzár (a szövegekből érteni nem sokat lehet, de sebaj, benne vannak a borítóban) hallatán szigorúan összehúztam a szemöldököm (illeszkedjen az is a zenéhez), majd fél perc múlva ütemes bólogatáson kaptam magam, hiába próbáltak megzavarni ütemváltásokkal a rafinált zenészek.

megjelenés:
2002
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Örömmel konstatáltam, hogy amit az előző WMD EP-n hiányosságként értékeltem (gördülékenység nemléte nagyrészt), az most belekerekedett a zenébe, nemhogy gördülnek a dalok, hanem fogósságilag sem lehet okom panaszra, nem egy helyen éreztem ellenállhatatlan kényszert, hogy hosszanti irányban meglengessem fejszőrzetem. Nem a szakállamra gondoltam.

Piszok módon a harmadik dal (Az eredeti testforma címet viseli, szintén szellemes elnevezés) prongos lendületet kapott. Itt ejtenék szót arról, hogy oly nagyon szerették a WMD-t a Meshuggah-hoz hasonlítani, na ez elég nagy hülyeség lenne mostanság, talán gitárhangzásilag és koncepcióban még lehetne (riffek, de csak kicsit és nagyon néha), de ritmizálásilag tök más a két csapat, a WMD dobosa meg főleg, bár ügyes, de nem a Haake-féle ritmusokat nyomja. Nem is baj az. Szimpatikus a stílusa, csak úgy mondom... Továbbá a WMD-ben olykor dallamosodik az ének, inkább a technikás-agyas megközelítés a mérvadó, mint pl. a... na itt virtuálisan bedobom a törülközőt, mert ugyan lehetne néhány zenekarnevet említeni, ám fölösleges sorolgatni, mert a WMD kikevert egy saját kis elegyet magának, amivel remekül elvannak. Szerencsénkre.

Előfordul itt még zajongás (kvázi iparilag) átkötésként, majd a Yang című tétel, ahol megint más világot mutatnak, mint eddig, pszichedelikusabb, sejtelmes agymenés, ködös-szürke-elvont világ. Két dühödt beindulás után borzolják az idegeinket. Majd jön a Húsmágnes (a legszellemesebb című) két részletben, az első másfél perces csak könnyed bevezető és beindul a gépezet, lehetne a WMD esszenciájának is nevezni ezt a pár percet.

Felnőttesedik a zenekar, határozottan. Mondhatni akár lemezzé is bővíthetnék ezt fél órás EP-t. Nem bánnám. Fazonilag sem panaszkodhatnak, jó rájuk nézni, komolyan és úgy hallottam koncerten is lehengerlőek. Na még erre is kíváncsi lettem, majd egyszer valahol meglesem, tényleg.

Most ide kellene valami jó kis marketingduma, hogy miért szerezzétek be. Legyen elég annyi, hogy remek zene és momentán kevés hasonló létezik kicsiny országukban. Azért csak 9 pont, mert nem teljes lemez.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.