Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Under Siege: Days Of Dying Monuments

Az Under Siege egy split cd-n került először az utamba, ahol meglehetősen jó benyomást keltettek masszív zenéjükkel. Egyfajta ugrálós koncertzeneként emlékeztem rájuk, kíváncsi voltam, egy lemezen keresztül is fent tudják-e tartani a lelkesedésemet. Bár az tény, hogy azóta már kicsit herótom lett ettől a fajta zenétől, de adjuk meg mindenkinek az esélyt.

megjelenés:
2006
kiadó:
Let It Burn
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Az Under Siege is panelekből építkezik azért, abból a fajtából, mikor az ember lelki szemei előtt látja a hétrét görnyedő vokalistát, aki mögött a gitárosok percenként tizenötször emelik a magasba a gitárjukat és ugranak egy nagyot, miközben igencsak összekócolódik a félrefésült frizurájuk. Sajnos nem könnyíti meg a hallgatást, hogy a lemez elég gyengécskén szól, a dobok túlságosan elöl kopognak, a gitárok hátul, halkan zúznak. De legalább nem szokványos göteborgi hangzást kapott a lemez, hehe.

Miután túltette magát az ember az unalmas borítón, azért bele lehet merülni a lemezbe, nem olyan rossz hallgatnivaló ez, főleg ha olykor elszakadnak a kliséktől, és belecsempésznek a zenébe egy kis leállást felüdülésképpen. Bár amikor bejön még egy vokálrész a kiabálás mellé (amolyan dallamosan szövegmondó-féle), az nem túl tigris, kb. annyi ereje van az egésznek, mint hangyabolyban a döglött csigának, főleg mikor még éneklősebbre veszik a figurát. No, ezzel még várni kellene cseppet. Szerencsére nincs is sok efféle tévelygés. Olykor még jobban eltávolodnak a metalcore kliséktől és másznak vissza a (street) hardcore-ba, amit örömmel üdvözölhet mindenki, aki kicsit is kedveli a műfajt.

Érdemes figyelni a csapatot, élőben nyilván sokkal energikusabban jöhetnek át a dalok, mint cd-ről – már ha eltévednek erre koncertezni egyszer.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.