Shock!

január 22.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Strong Deformity: Racket

Az előzetes CD-t pillanatok alatt lyukasra hallgattam. Annyit el kell árulnom, hogy mikor először volt alkalmam belefülelni az anyagba, halálra cikiztem magamban őket, hogy tiszta Coal Chamber, meg Deftones + ilyenek. Aztán ahogy hozzám került a Racket, és volt időm alaposabban megismerni, úgy vált nélkülözhetetlen társammá.

megjelenés:
2000
kiadó:
NSM
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 9 Szavazat )

Az igaz, hogy nem ő találták fel a spanyolviaszt, de ezt az albumot akkor is borzasztóan igényesen írták meg, persze ebben nem kis szerepe van az itthoni anyagok közül magasan kiemelkedő hangzásnak, melyet a HSB stúdiónak köszönhetnek. Azt hiszem nagyon jó cserét csináltak énekesi poszton, először azt hittem, hogy van egy durva hagnú vokalistájuk, meg egy tiszta hangon zengedező srác. De nem. Minden Hair torkából származik, és nem csak, hogy jó a hangja, hanem fantáziadús témák kitalálására is képes volt.

Hogy kerül Hammond ilyen pszico-metalba? Hát így. A nyitó Devil's Cab relatíve vidámabb pillanatai közé még ezt is belecsempészték. De csak azért, hogy utána a Stream olyan könyörtelenül másszon az arcodba, hogy azt is megbánd, hogy reggel felkeltél. És ez még csak a kezdet. A másik legsúlyosabb, groove-hegyekkel átitatott - és az egyik legjobb - nóta a Superdrope, melyben Vörös András (FF) is kiereszti a hangszálait, és itt hallható az Animás Dj Cadik egy rövid szkreccselés erejéig. Iszonyú hangulatos dal, és még R2D2 is csipog a végén egyet (ez nem vicc!). Nagy kedvencem továbbá a táncparkett után áhítozó Standby, aki erre nem mozdul be, az hót süket. A Shadows-hangulatú gitárrész zseniális! E kis kitérő után megint a súly uralkodik. Nincs mese, egyszerűen legyalult a Racket. Ez a lemez döbbenetes, és reménykedjetek hogy egyszer itthon is beszerezhető lesz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.