Shock!

január 29.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Slayer: God Hates Us All

Hosszú hónapokig tartó epekedés után végre, VÉGRE megjelent a világ legenergikusabb metal zenekarának friss pusztítása. Míg az előző lemezt nagyrészt Hanneman írta, a mostanit az őrült szólók mestere, Kerry King. Sokan tartottak attól, hogy Kerry a Slayerbe is belecsempészi Slipknot imádatát, szerencsére erről szó sincs, vagyis halványan itt-ott tetten érhető, de hunyjunk szemet felette.

megjelenés:
2001
kiadó:
Universal
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 46 Szavazat )

Legyen inkább miénk a zene, amely megnyitja testünk csakráinak kapuit, legalábbis az adrenalint biztosan tízszeresére emeli, áramoljon csak tetőtől-talpunkig az éltető erő. Araya üvölt, ahogy csak a torkán kifér, ritkán ragadtatja el magát "dallamosabb" témákra. Ha igen, akkor viszont klasszikus lesz belőle, a Bloodline a lemez egyik legjobbja, a South lemez hangulatával, bizsergető, örökérvényű darab. Másodpercek alatt beletapad a fülbe. Ha idén csak ezt az egy számot adták volna ki, már elégedett lennék. (Megjegyzem, ez egy filmzenealbumhoz készült, tavaly. A film felejthető.) A két riffmester ontja magából a szívet melengető témákat, Bostaph úr, mindehhez a gőzmozdony dohogásával adja az alapot. Jókat dobol, érdekes, izgalmas témákat, bár talán egy kicsivel kevesebb az érdekesség bennük most, mint az előző korongon, inkább a húzásra koncentrált. De arra nagyon. Azok a kétlábgépes tekerések...

A pszichedelikus hatású Seven Faces és a Deviance, a sodró lendületű Discipline, az egyszerű, de iszonyatosan húzós New Faith, az igazi Slayeres pörgésű Exile mind óriási kedvenc, de képtelenség gyenge pontot találni, 42 perc merénylet, a legtisztább energia, ami csak létezik. És igen, Araya ismét sikít, a God Send Death-ben, sajnos alig hallani, pedig csodás!

A borító botrányos, nem csoda, hogy "takarólappal" árulják a cd-t, a szövegek tipikusak, de tőlük még az egyébként megmosolyogtató sorokat is el lehet fogadni. Ettől Slayer a Slayer. A hangzás. Megérkeztünk a lemez gyenge pontjához, egész egyszerűen nem szól jól! Nem dinamikus, nincs benne elég mély, ráadásul ha megtekerem a hangerőt, furcsán percegnek a hangfalak a magas hangoknál, mintha azonmód tönkre szeretnének menni, és ezt már több helyről hallottam. Nagy kár, mert a Slayer hangosan az igazi. Ugye. Azért még imádom őket!

Az év egyik legjobbja, a zene tökéletes. Koncertet akarok. Rakd be a cd lejátszódba és lődd ki magad.

 

Hozzászólások 

 
+6 #3 Dead again 2015-06-09 18:21
Szerintem az egyik legjobbjuk.
Idézet
 
 
#2 Pajor Péter 2014-05-18 15:05
Éppen Slayer matinét tartok most jutottam el ehhez a lemezhez és kb a South Seasons szintjén van a 4. számnál már leszedték a fejem :)
Idézet
 
 
+1 #1 Galambos János 2012-03-26 02:33
Egyáltalán nem értem a lemez ajnározását.A leglustább Slayer,mindig olyan érzésem van ha hallgatom mintha egy torzitott riff menne végig.Egyetlen jó tracket találtam a limitált kiadáson,az Addictot,na az kicsit menti.Inkább a Diabolus gyalázását nem értem,ott legalább egy nagyon korrekt groove metal ment.Itt csak egy hardcore kalapálást hallok,majd minden nóta tök egyforma.Bocs Szilvi,ikonjaim ezek a fickók,de ez az egy lemezük olyan nekem mint a rémálom.Encyclopedia Metallumon asszem 22%-ot kapott abszolut osztanom kell sajnos.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.