Shock!

január 24.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Shockwave: Over The Threshold

Hogy kikből, mikor és miért alakult a Shockwave, az megtalálható az interjúban. Annyit érdemes tudni, hogy cirka 4 hónap után állt össze a zenei anyag ének része, így rögtön kiviláglik az EP gyenge pontja. Báder Zoltán énekesnek nem is a hangjával van bajom, hanem leginkább az angol kiejtésével, tény, hogy ennyi idő alatt képtelenség nulláról valami frenetikusan jól megtanulni angolul.

megjelenés:
2001
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Többszöri hallgatás után a magas vokáltémák sem az igaziak, erre tényleg egy hölgyeményt kellett volna megkérni. Az intróban és az akusztikus részeknél a Gathering hatását véltem felfedezni, egyébként passz, hogy milyen stílusban mozog a Shockwave. A zenére leginkább a komplex nótafelépítés a jellemző, aprólékosan kidolgozott minden, hol kellemesen döngölő riffekkel, hol dallamosabb érzelembombákkal ajándékoz meg Márton Péter. Legjobban az igényes szólómunkája tetszik, Péter hallhatóan kiírta minden fájdalmát a hangjegyeken keresztül. A legtutibb szóló a Revelations-ben található, mely csordultig tele van érzelemmel. Ráadásul a szóló nem csak egymásra dobált hangjegyekből áll, ezerrel eltekerve, hanem megjegyezhető. Ritka az ilyesmi...

Az EP két legerősebb nótája számomra az előbb említett Revelations és a Corridor Of Mirrors, mely kettőben találtam meg azt a bizonyos szikrát, ami tűzzé varázsolja a parazsat. A szövegek is igényesek, remélhetőleg sok kíváncsi fül meghallgatja majd őket, megéri!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.