Shock!

november 28.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

S.O.D.: Bigger Than The Devil

Ki hitte volna, hogy lesz egy újabb S.O.D. (Stormtroopers Of Death) lemez. Pedig igen. A borítót maga Twiggy Ramirez alkotta - vagyis az ötletadó szerepében tetszelgett- , egy kis Iron Maiden kifigurázás. Nem kell anyázni, szeretik a Maident a srácok. De hogy nem normális ez a 4 fickó, az alap.

megjelenés:
1999
kiadó:
Nuclear Blast / MusiCDome
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

Cirka 38 percbe sikerült besűríteni 23 track-et... Scott Ian zseniális thrash-mosh riffjei még mindig lázba hoznak, Charlie Benante adja a másik felét az esszenciának, számomra ők ketten a metal színtér egyik legjobb párosa. Még ha az őrültebb felüket hozzák is ezen a korongon. Azt bizton megállapíthatom, hogy Scott mester csuklója cseppet sem rozsdásodott be, hihetetlen sebességű riffelést vág le némelyik dalban. A köv. pillanatban meg hoz egy olyan témát, amitől a plafon felé támad kedvem ugrándozni. Akad persze a lemezen néhány totálnemnormális tétel, pár másodperces zúzás, ökörködés, ilyesmi. Meg ezek a számcímek!!!! Pl.: The Song That Don't Go Fast, Skool Bus, Charlie's Don't Cheat, stb, igazi mély tartalommal bíró szövegekről árulkodnak... Van "nóta", ami csak egy beütésből áll. (Biztos Besenyó Pista bácsi őket edzi Boborján helyett...)

Számomra nagy meglepetés volt egy Anthrax dal kissé mélyebbre hangolt és cseppett lelassított változata (Imitation Of Life, a '86-os Among The Living-ről), mely más szöveget kapott (persze), valami döbbenetes súlya van!!!! (Akkor ez most eredetileg milyen dal is??) Az idő kérdése, hogy ez a lemez is olyan kultikussá válik-e, mint az elődje (szerintem azért nem), ám a tény, hogy jó kis fricskát adnak a tisztelt zeneiparnak ismét. Szűklátókörűek messzire kerüljék el a S.O.D.-t!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.