Shock!

május 16.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Powers Court: Nine Kinds Of Hell

Igen! Eljött a nagy nap, Zámbó Jimmy feltámadt, és újra köztünk van! Csakhogy most a tengeren túlon sikerült reinkarnálódnia, egyenesen Danie Powers torkába költözött négy és fél oktáv erejéig, aki szervezett maga köré egy heavy/power metal zenekart... akarom mondani csak egy basszusgitárost és egy dobost, merthogy a gitárt Danie pengeti.

megjelenés:
2001
kiadó:
Dragonheart / Metal Blade
pontszám:
1 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Dörrentsétek meg hangszereitek, tegyetek úgy, mintha legalább még ennyien játszanátok! A hangszereket tanítsátok engedelmességre, ujjaitok pengessék a szokásos kliséketet - ha lehet ilyet kérni, akkor azokat minél darabosabban! Legyen a nevetek Powers Court! Rögzítsetek 9 dalt egy olyan stúdióban, ahol a hangmérnök szabadságra ment, ahol a felszerelés hiába szeretne, képtelen megdörrenni! Adjatok a doboknak erőtlen soundot, a tamok szóljanak úgy, mintha dobgépből származnának, a gitárok vékonyabbnál is vékonyabb hangzással zizegjenek! Vesszen el még jobban a heavy metal ereje általatok! Az énektémákat szólaltassátok meg minél visszhangosabban, a próbatermi minőség lebegjen szemetek előtt! A gitárszóló olyan legyen, amilyet a gitáros cirka két órás próba után unalmában elpötyög, és a hangzása is legyen minél szegényesebb! Ne írjatok olyan dalokat, amelyeknek van fülük-farkuk, gördülékenységük! Csak, és kizárólag a megszokás vezéreljen titeket! Legyetek fantáziátlanok! Az énekes (nő egyébként, hihetetlen milyen rémségeket képes kiereszteni a torkából) a szóköpködéstől kezdve a fülrepesztő magasságokig adjon elő mindent, lehetőleg egy dalon belül! Érzékeltesd, milyen lehet, ha a herédre lépnek! (Legalábbis gondolj bele, hogy.) A magas tartományoknál vezéreljen Jimmy szelleme! Legyetek ily módon minél nevetségesebbek! Végül mindezek megkoronázásaképpen fessetek egy klisés borítót! De a legfontosabbat sose felejtsétek: LEGYETEK MINÉL UNALMASABBAK!

A lemez hallgatása közben/után erősen felmerült bennem a kérdés, hogy ez talán csak egy vicc. Hihetetlenül igénytelen produkció, a négy és fél oktáv kevés a jó zenéhez - mint tudjuk... Itthon a demók sokkal magasabb színvonalat képviselnek. Folytassam? Ez 1 pont, bár gondolkodtam rajta, hogy inkább egy középszerű 3-ast írjak, talán akkor a mazochisták sem vennék meg.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.