Shock!

július 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Polly Is Dead: Sóhajok hídja

Annyira vártam ezt az EP-t, és jaj. Nem tudok lelkendezni. Nem és nem. Egész egyszerűen azért, mert nem azt a zenekart tükrözi, amelyet megismertem. Hogy miért? Elsősorban a hangzás miatt. Hol vannak a gitárok???? Hogy a felvételen nincsenek, az tény. Az a halk, hátulról jövő, alulkevert zsezsegés nem nevezhető gitárhangzásnak.

megjelenés:
2004
kiadó:
Holosonic Music
pontszám:
a három új dal: 7 /10
Kincs: 9 / 10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Ennek a zenének a lelke pedig a gitárban rejlene. Na jó, a gitárban is. A dob is kb. olyan puhán szól, mintha három réteg szivacson keresztül vették volna fel. Siralmas.

Másodsorban a dalok miatt. Na jó, ez a lényeges, nem csak másodsor. Négy dal került a cd-re, három új, a negyediket, a Kincset már ismerhettük korábbról, amit egyébként nem is a Vedres Stúdióban vettek fel, hanem a HSB-ben. Az sem tökéletes, de azért ott hallani a gitárt, ugye. A Kincs című dalt imádtam, az előtte lévő három viszont nagyon nem győzött meg. Valahogy nincs benne meg az a bizonyos tűz, ami a Kincsben és ami koncerten is érezhető.

A második szám, a Liliom vagy rózsa egyik énektémája pedig hangról-hangra az egyik Angertea dalra üt. Amúgy ilyen tipikus dallam, ami kicsit alteros, kicsit folkos, kicsit olyan kiforratlan. A refrén meg egyszerűen hamis. A három új dal énekdallama amúgy eléggé semmilyen, nincs karaktere, nem megjegyezhető. De kár. A dalszövegek is elég furcsák, érthetetlen szóvirágos típusúak, a harmadiknál viszont besírtam, mikor felhangzott, hogy: "ez a rockandroll babe". Jaj. Miért???

Szóval nagyon szomorú vagyok, mert ez a Polly Is Dead nem az, amit láttam, hallottam korábban. Javaslom, hogy ezt a három dalt felejtsék el gyorsan, vagy szedjék ízekre, tegyenek bele olyan varázst, mint ami a Kincs minden hangjában ott figyel. Legyen az a mérce. Az vagytok TI.

Azért is szomorú vagyok, mert szívem szerint ajánlanám mindenkinek a zenekart, de tudom, hogy nem tükrözi mindazt, amire képesek. Ha másért nem, a Kincs című dal audio és video változatáért érdemes beszerezni az EP-t. Én meg tűkön ülve várom az igazi Polly Is Dead zenekart. Ti meg menjetek el, és nézzétek meg koncerten őket. Érdemes.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.