Shock!

október 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Places Of Power: Now Is The Hour

Bruce Turgon és Philip Bardowell – melodikus rockban utazóknak aligha kell többet mondanom, hogy tudják, miért is kell meghallgatniuk a Places Of Power lemezét. A basszusgitáros-gitáros-billentyűs-dobos-énekes Turgon a '70-es évek óta aktív különböző formációkban, de azután vált igazán keresett muzsikussá, hogy bekerült a Foreigner énekes Lou Gramm szólóbandájába, és ott szerzőként is oroszlánrészt vállalt a munkából.

megjelenés:
2009
kiadó:
Frontiers / HMP
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Később játszott és dalokat is jegyzett a pre-grunge korszak egyik utolsó AOR mesterművén, a Gramm és Vivian Campbell nevével fémjelzett Shadow King lemezen, majd egy időre bekerült a Foreignerbe is, azóta pedig ott zenél, ahová éppen hívják. A jamaicai születésű énekes, Philip Bardowell eddig többek között az Unruly Childban és a Magdalenben mutatta meg, mire képes. Vagyis két igazi veterán fogott össze ebben a projektben.

Bruce és Philip természetesen a Places Of Powerben sem akartak kibújni a bőrükből, és hamisítatlan, 100 százalékos AOR muzsikát szállítanak, amitől nem kell különösebb újdonságokat vagy eredetiséget remélni, de ha szereted a műfajt, nem nagyon tévedhetsz ezzel a lemezzel. A műfaj két legnagyobbját, a Journeyt és a Foreignert persze itt is meg lehet említeni, különösen a Jones & Gramm Művek befolyása erős mind Bardowell dallamaiban, mind a témákban, nótaszerkezetekben, de ezzel a háttérrel ebben sincs semmi meglepő. A lemez hangzása, a dalok megszólalása ugyanakkor abszolút korszerű, még ha maga a muzsika abszolút hagyományőrző is, szóval ne fáradt, áporodott Double Vision- vagy Agent Provocateur-idézgetésre számíts. Ezt a friss érzést nemcsak a Pink Cream 69-os Dennis Ward kreálta bivaly sound erősíti, hanem Steve McKinstry szikrázó gitárszólói, díszítései is ízig-vérig 21. századiak.

Még ha dalok szempontjából nincs is olyan erős ez a lemez, mint a Journey mesteri tavalyi visszatérése, az autóvezetésre teremtetett In Your Wildest Dream, az izgalmas ritmizálású One Day és a klasszikus felépítésű AOR-ballada I Live For You garantáltan befutók idén ezen a dallamos vonalon, de ugyanígy említhetném a Hard To Love You-t vagy a roppant hangulatos Light Of My Worldöt is, melyekben Philip mesterien hozza a fiatal Lou Grammet. Ha szereted a fentebb említett klasszikus albumokat, Turgon és Bardowell tényleg személyesen neked készítette a Now Is The Hourt. Kíváncsi vagyok, milyen lemezt szállít le ehhez képest az év második felében a Kelly Hansennel megerősített Foreigner!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.