Shock!

július 22.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Neaera: Armamentarium

A német Neaera eddigi pályafutása igazi sikertörténet. A zenekar 2003-ban alakult, a Malzan nevű death/grind csapat gitárosa, Tobias Buck hozta létre még The Ninth Gate néven, annak érdekében, hogy hardcore-os ötleteit is megvalósíthassa. 2004-ben aztán gyorsan fel is rántottak egy demót, ami akkora sikert aratott, hogy a Metal Blade rögvest szerződtette őket.

megjelenés:
2007
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Nevüket is ekkor változtatták meg Neaerára, a görög mitológia megkínzott, kizsákmányolt, prostitúcióra kényszerített nőalakja után. Sokat nem vesztegették az időt, 2005-ben kijött a debüt The Rising Tide Of Oblivion, Andy Classen producerkedésével, amit egy évvel később követett a Jacob Hansennel készült Let the Tempest Come. Közben meg turnéztak sokat a Caliban, a Kataklysm és a Heaven Shall Burn társaságában, többek között hazánkat is útba ejtve.

Harmadik, néhány hónapja megjelent, Armamentarium című lemezüket hallva, kissé értetlenül állok az előtt, vajh mitől mehet ennyire a banda szekere?! Alaposan lehangolt, brutális és telt, ám elég tucat deathcore muzsikát játszik ugyanis az ötös, és bár az ismét a Hansen stúdióban rögzített anyag kiválóan szól, ez esetükben kevés az üdvösséghez, mivel a muzsika már közel sem ennyire fullos.

Meglehetősen sablonos, tucat témákkal telepakolt dalok hallhatóak a lemezen. Alapvetően a gyors zúzdákon van a hangsúly, ilyen a nyitó Spearheading the Spawn, a The Orphaning vagy a Need for Pain, de akadnak kissé dallamosabb, fogósabb témák is, lásd Synergy vagy Harbringer. Némi Dew-Scented thrash (In Loss) meg leheletnyi black metal (Mutiny of Untamed Minds) is akad, de mind-mind ezerszer lerágott csont, amit itt hallhatunk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.