Shock!

szeptember 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

My Dying Bride: The Voice Of The Wretched

Milyen érdekes koncertlemezt hallgatni egy olyan zenekartól, amelyik meglehetősen ritkán téved a színpadok környékére! Mondjuk lehet, pont ezért adták ki, hogy a világ összes MDB rajongójának befogják ezzel a száját.

megjelenés:
2002
kiadó:
Peaceville
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Némi közönségzaj, majd belekezdenek egyik nagy kedvencembe, a She Is The Darkba. Ami nem dörren meg annyira, mint a stúdiólemezen, de azért átjön a hangulata... Két szó után már jön is a The Snow In My Hand és mi mehetünk lefelé a legmélyebb depresszióba. Eztán jön a The Cry Of Mankind, majd a Turn Loose The Swans, közte Aaron csodák-csodájára kiejt a száján két szót átvezetésképpen. Nem egy bőbeszédű fajta, az biztos.

Jelen koncertet 2001. március 1-jén rögzítették egy hollandiai klubban. A dalok között lehet hallani a közönséget, közben nem igazán, maga a lemez hangzása az átlag koncertlemezekét éri el. A hangulata viszont... És ez az, amiért szeretjük kedvenc zenekaraink élő albumait hallgatni. Az A Cruel Taste Of Wintertől még szomorúbb lettem. Ez után a sokat vitatott 34.788%... Complete lemezről egy gyorsabb dal jön, az Under Your Wings And Into Your Arms (szerintem remek szám), egy rövid köszönöm, majd az A Kiss To Remembertől fájhatunk ismét. A Your Rivert hallván megint kettőt ver a szívem percenként, de a The Fever Sea hörgése egy kicsit felráz. Azt hiszem mégsem vetem ki magam az ablakon. Egyelőre.

Zárásként a Symphonaire Infernus Et Spera Empyriumot hallhatjuk, igen, hegedűvel (meg vonósokkal), bár azt nem tudni élőben szólt a hegedű avagy szalagról. Mindenesetre ez a tíz perc monumentalitás megfelelő lezárása egy MDB koncertnek. Ez egy amolyan MDB esszencia. De azért egy CD mégiscsak CD és nem koncert. A lemezt inkább csak fanatikusoknak ajánlanám, aki nem igazán hallott eddig My Dying Bride-ot, azoknak több, mint tömény lenne ez a 74 percnyi borultság.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.