Shock!

szeptember 24.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

My Dying Bride: The Voice Of The Wretched

Milyen érdekes koncertlemezt hallgatni egy olyan zenekartól, amelyik meglehetősen ritkán téved a színpadok környékére! Mondjuk lehet, pont ezért adták ki, hogy a világ összes MDB rajongójának befogják ezzel a száját.

megjelenés:
2002
kiadó:
Peaceville
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Némi közönségzaj, majd belekezdenek egyik nagy kedvencembe, a She Is The Darkba. Ami nem dörren meg annyira, mint a stúdiólemezen, de azért átjön a hangulata... Két szó után már jön is a The Snow In My Hand és mi mehetünk lefelé a legmélyebb depresszióba. Eztán jön a The Cry Of Mankind, majd a Turn Loose The Swans, közte Aaron csodák-csodájára kiejt a száján két szót átvezetésképpen. Nem egy bőbeszédű fajta, az biztos.

Jelen koncertet 2001. március 1-jén rögzítették egy hollandiai klubban. A dalok között lehet hallani a közönséget, közben nem igazán, maga a lemez hangzása az átlag koncertlemezekét éri el. A hangulata viszont... És ez az, amiért szeretjük kedvenc zenekaraink élő albumait hallgatni. Az A Cruel Taste Of Wintertől még szomorúbb lettem. Ez után a sokat vitatott 34.788%... Complete lemezről egy gyorsabb dal jön, az Under Your Wings And Into Your Arms (szerintem remek szám), egy rövid köszönöm, majd az A Kiss To Remembertől fájhatunk ismét. A Your Rivert hallván megint kettőt ver a szívem percenként, de a The Fever Sea hörgése egy kicsit felráz. Azt hiszem mégsem vetem ki magam az ablakon. Egyelőre.

Zárásként a Symphonaire Infernus Et Spera Empyriumot hallhatjuk, igen, hegedűvel (meg vonósokkal), bár azt nem tudni élőben szólt a hegedű avagy szalagról. Mindenesetre ez a tíz perc monumentalitás megfelelő lezárása egy MDB koncertnek. Ez egy amolyan MDB esszencia. De azért egy CD mégiscsak CD és nem koncert. A lemezt inkább csak fanatikusoknak ajánlanám, aki nem igazán hallott eddig My Dying Bride-ot, azoknak több, mint tömény lenne ez a 74 percnyi borultság.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.