Shock!

június 26.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Manikin Faint: Homegrown Seedness

Érdekes kis zenekar ez a Manikin Faint. Felbukkantak a nagy semmiből előző demójukkal, és sikerült elsőre elkápráztatniuk, hogy itt valami nagyon jó kis dolog készül. Az új EP már a borítója miatt is szimpatikus: jó az, ha valami szokatlannal rukkolnak elő a rockzenekarok.

megjelenés:
2005
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Az előző felvétel óta tisztult a zenei irány, kevésbé metalos - ha mondhatom így - több az agyasság, de nem az eszetlen komplexitás, inkább a finom, néha elszállós furcsa dolgok kavalkádjának írnám le a zenét. Kicsit a Tool felől közelítenek, meg az előző demónál emlegetett Faith No More, de nekem a Jane's Addiction is beugrott, bár talán csak az énekstílus/énektémák miatt. Írtam az előbb, hogy kevésbé metalos - és itt jön a csavar - súly azért maradt bennük mindenképpen, csak másképp. Arcbamászó így is és magával ránt, de kevésbé direkt érzésem szerint. Okosabban rakták össze a dalokat, talán ennyi az egész.

Endru (ének) az ordítástól kezdve a dallamos éneken át a sikításig mindent bevet, még hörgést is, vannak még hiányosságai, ami nyilván orvosolva lesz idővel, de így is bőven érdekes amit művel. A hangszeresek is villantanak néha, bár ezt inkább odafigyelve lehet észrevenni, tetszik, ahogy a súly részekből átmennek finom, elszállós témákba, nem hagyják a figyelmet lankadni. Ügyesen, ötletesen dobol Pietro, érdemes odafigyelni ahogy a cineken játszik. Az utolsó dal ragadja legjobban magával a hallgatót, ezt is érzem a legjobban sikerültnek, bár az is igaz, hogy ez a legtoolosabb... Mégis ebben van valami plusz, valami sodró varázs. Kár, hogy a vége olyan kurtán-furcsán halkul le, én még nyújtottam volna és másféle lezárást adtam volna az egésznek. "Hátulütője" a Manikin Faintnak, hogy ez bizony rétegzene. Nehéz lesz megtalálni a közönségüket, de akiket megtaláltak, azok tűzön-vízen követni fogják őket, mert egy különös világba visznek.

Az utóbbi idők egyik legizgalmasabb hazai felfedezése számomra, remélem sikerül sok emberhez eljuttatni a zenéjüket. A következő anyag lehet akár nagylemez, kicsit komolyabb hangzással, egy HSB-t megérdemelnének simán.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.