Shock!

október 26.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Limbo: Compendium - The Light Fall

Időtlen idők óta hever itt ez a cd, néha hozzánk keveredik valami teljesen olyan cucc, ami messziről sem ugatja a rockzenét, és a lehető legritkábban találunk köztük gyöngyszemeket. A Limbo egy olasz formáció, elektronikus zenében utaznak, 1984-ben alakultak, tonnányi albumuk jelent meg, jöttek-mentek a tagok, a stílust is alakították, gótikusból átmentek indusztriálba, aztán cyber metalba, utána meg EBM-et játszottak. Remek.

megjelenés:
2004
kiadó:
Cursed Land Entertainment / Masterpiece Distribution
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Ez a cd egy válogatás, amely a Limbo egész pályafutásán átível, 19 track hallható rajta, 74 percben. Ijesztőnek hangzik... Kicsit hozzányúltak a dalokhoz, bár ez kevéssé hallatszik - bele sem merek gondolni, milyen lehetett az eredeti! Ijesztő is. Bár annyira nem hallgathatatlan, mint gondoltam, persze a nyolcvanas évekbeli felvételek magukon hordozzák hangzásban és szerkezetben az akkori idők hangulatát, annyi műhangot pakoltak bele egy-egy nótába, hogy abból futná még öt szintipop lemezre is. Komjáthy György imádná.

Akad itt roppant idegesítő, kevésbé idegesítő, táncos, vicces nóta, ritkaság, csak itt hallható felvétel, meg olyan is, ami egész hallgatható a maga módján. Meg olyan is, amiben van némi gitár sampler (talán ha kettő...), a megboldogult Die Krupps-t tudnám említeni, annak is a korai korszakát, mikor csak épphogy érintették a rockzenét. A bookletben minden dalhoz bőséges info van, hogy honnan, miért került ide és mit változtattak rajta. Fogalmam sincs, hogy a Shock! olvasói közül ki az, akit érdekelhet ez a zene (érzésem szerint senkit), de ha már kaptuk, megemlítjük, hogy ilyen is van, és nem kap túlzott fikát, pedig lenne mit cinkelni rajta.

Felteszem, a Limbo rajongók most őrült sebességgel rohannak a cd boltba vásárolni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.