Shock!

október 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Intense: Darkest Space

Már az Indifference-en pislákolt valami a grinder múlttal rendelkező csapat irányvonalából, amely inkább a Black Dawn EP egyetlen új nótájával kezdett élesebb körvonalat felvenni. A Darkest Space nótái lazábbak, szellősebbek és zeneibbek lettek, a gitár nem zúz ezerrel egyfolytában, hanem sokkal nagyobb teret enged a többi hangszernek is. Több a sampler mint eddig, ízléssel használt eleme a daloknak. Érdemes meghallgatni fejhallgatóval!

megjelenés:
1998
kiadó:
Kosch-Vox
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Ami nagy változást hozott, az Kiss Gábor teljesítménye, a teli tüdőből ordítást helyenként különös énekdallamokkal váltja fel. Ez a Liarban csúcsosodik ki, mely egyben a legkülönösebb és legegyedibb nóta az albumon. A Dark Space-nek kicsit Panterás a riffje, de ezen kívül nem igazán találtam semmit, amit hasonlítgatni tudnék bármelyik csapathoz. És ez nagyon pozitív. Amúgy minden dal rendkívül húzós, leginkább középtempós őrület, itt már tényleg nyoma sincs a grind korszaknak.

A daloknak valóban populárisabb lett a ritmusképletük, igazi ezredvégi hangulatot árasztanak, melyre legjobb példának a Nothingot találtam, miben egy remek dallamos refrén is helyet kapott. A záró Trance'n'dance c. alkotást én egy kicsit kakukktojásnak érzem (az első hangokat hallva azt hittem, hogy a Coal Chamber Big Truck feldolgozása, de nem). Nos, mint a címe is mutatja ez az. Mármint Trance'n'dance. Van benne egy zsák jó kis ötlet, meg hang, de egy-két helyen elveszettnek érzem a lendületet. Sebaj, nem is ez a lényeg, hanem a többi 8 igazán remekbe szabott nóta.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.