Shock!

október 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

In-Quest: The Comatose Quandaries

A belga In-Quest tipikusan az a zenekar, amire legyint egyet az ember, amint megszólalnak az első hangok, aztán valahogy mégis benthagyja a lejátszóban, és bár egy pillanatra nem merül fel, hogy különleges vagy különlegesen jó lenne, amit hall, azért kimondottan kedvező az összkép.

megjelenés:
2005
kiadó:
Dockyard1 / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A The Comatose Quandaries már a fickók negyedik nekirugaszkodása, és ugyan lövésem nincs, milyenek lehettek az előzőek, ennek alapján simán el tudom képzelni őket mondjuk nyitóbandaként valamelyik európai durvametal-nagyság előtt, és bizonyára még tetszenének is.

Az In-Quest gyökerei a grindcore-ba nyúlnak vissza, de darálós-csépelős részek csak nagyritkán, színesítés jelleggel bukkannak fel a zenében. Ehelyett inkább olyan csapatokat idéznek, mint az In Flames, a Soilwork, a Meshuggah vagy a Mnemic, vagyis modern, zúzós, ízig-vérig európai precíziós metal ez. Akárcsak a temérdek hasonló csapat, a derék belgák is vonzódnak a borult törésekhez, furcsán ritmizált témákhoz – amik persze már évek óta nem hatnak furcsán ritmizáltnak, hiszen ezerszer hallhattunk hasonlóakat –, beteges effektekhez, kétlábdobos vadulásokhoz, de tudnak jó dalokat írni, ha akarnak. Mike Löfberg üvöltős-hörgős hangja erősen Björn Stridet idézi a Soilworkből, leszámítva természetesen a dallamokat, ilyenekkel ugyanis nem nagyon próbálkozik, igaz, nem is hiányoznak, jó ez így, ahogy van. Az egész zenéből egyfajta kiüresedett sci-fi hangulat árad, ami nem tesz rosszat az összképnek.

A The Comatose Quandaries távol áll attól, hogy klasszikusnak nevezzem, pár év múlva aligha jut majd eszembe előszedni, de kimondottan jó kis soundtrack borús, barátságtalan napokhoz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.