Shock!

augusztus 10.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Green Day: ¡Uno! / ¡Dos! / ¡Tré!

Az ember azt hinné, a zenészek leginkább huszonéves fejjel, az első hatalmas sikerek hatására hajlamosak teljesen elveszíteni a józan eszüket és ítélőképességüket, de a Green Day remek példát mutatott be az elmúlt hónapokban az ellenkező bizonyítékául. A zenekarok még két albumnyi anyagot sem feltétlenül mernek kiadni egyben (a nagyok sem, és ez a Guns N' Roses kivételével már akkor is így volt, amikor még létezett lemezeladás), ehhez képest ők átlag egyhavi rátartással mindjárt hárommal támadták le a közönséget. Az ilyesmihez nagyon alapos zenei indokokra van szükség, és hogy mindjárt a dolgok közepébe vágjak, ilyesmit bizony nem nagyon találni az ¡Uno! - ¡Dos! - ¡Tré! hármason. Úgy is fogalmazhatok, hogy a kaliforniai pop/punk triónak sikerült 2012 egyik leghatalmasabb blamáját abszolválnia ezzel a hármas halálugrással.

megjelenés:
2012
kiadó:
Reprise / Magneoton
pontszám:
4 /10

Szerinted hány pont?
( 67 Szavazat )

A szervesen összetartozó, folytatásos lemezek esetében gyakori vélekedés, hogy a kettőből igazából egyet kellett volna csinálnia az adott csapatnak. Megkapta ezt az említett Guns N' Roses is a Use Your Illusionnél, a Metallica a Load / Reload kettősnél, a System Of A Down a Mezmerize / Hypnotize párosnál, és garantáltan megkapja majd a Stone Sour is, ha jövő tavasszal kijön a House Of Gold & Bones második része. A Green Daynél előállt helyzet súlyáról viszont csak akkor kaphatunk igazi képet, ha elárulom: ebből a pár perccel két óra fölé csúszó anyagból EGYETLEN valóban erős lemezt sem lehetett volna összerakni, legfeljebb egy „elmegy" kategóriásat. Nem véletlenül vártam ki a teljes trilógia megjelenését ezzel a kritikával, miután volt szerencsém hallani az első darabot még szeptember végén. Arra bazíroztam, összességében hátha nem lesz annyira vészes a helyzet, mint ahogy azt az ¡Uno! alapján sejteni lehetett, de az összkép sajnos egy szemmel sem jobb mindhárom anyag ismeretében...

Nem tagadom: amikor a Dookie-val befutottak, kimondott ellenszenvvel figyeltem a Green Day ténykedését, aztán pár évvel később rájöttem, hogy a csapat a maga nemében minden, csak nem utálnivaló. A '94-es album vagy az Insomniac című folytatás mai fejjel is teljesen vállalható produktumok, amiknek igenis volt tartalmuk úgy szövegileg, mind zeneileg (a szimpla eszközök dacára is - vagy talán éppen azok miatt). Utána aztán tényleg elmentek egy nehezen vállalható irányba (a mélypontot alighanem a 2000-es Warning jelentette), hogy végül főnixként támadjanak fel az American Idiottal 2004-ben. És itt kezdtem el megint nem érteni, miről beszélnek, akik az intellektuális rock forradalmáraiként, hatalmas gondolkodókként emlegetik a csapatot, sőt, egyesek nem átallottak a U2, Bruce Springsteen, sőt, a Pink Floyd nevével dobálózni. Pláne nehéz mit mondani, amikor egy nagyon is ösztönös, őszinte, pőre vonalon elstartolt zenekar pont öregedő fejjel kezdi elhinni, amiket róla állítanak. Mással legalábbis elég nehezen lenne magyarázható ez a mostani, három albumra elnyújtott agonizálás, ami csak és kizárólag annak a görcsös gigantomániának köszönhető, ami a másodvirágzást elhozó American Idiot idején kezdett elhatalmasodni Billie Joe-éknál.

Csak nyomokban sejtem, mi lehetett a koncepció, de a beharangozók szerint elvileg az első album rejtené a legfogósabb power/pop témákat, a kettes képviseli a garázsos, nyersebb oldalt, a harmadik pedig egyfajta egyensúlyt teremtene a kettő között. Na, hát ez az, ami baromira nem valósul meg... A Billie Joe portréjával díszített ¡Uno! konkrétan annyira töketlen tinglitangli lett, hogy a végeredmény hallatán az ember néhol még a Warning Levellers-utánérzéseit is visszasírja. Eleve nem indítanak túl meggyőzően a Nuclear Family című törzskönyves töltelékkel, és ugyan a negyven percnyire elnyújtott, egybefolyó masszában később akad néhány jobb pillanat (Let Yourself Go, Loss Of Control, Troublemaker), a Kill The DJ hallatán például minden reményével leszámol a hallgató, ez a dal ugyanis még a hasonszőrű Offspring legrémesebb fél-vicces kísérleteinél is borzalmasabb. És sajnos semmi, de tényleg semmi olyan nem hallható ezen az albumon, amire pozitív értelemben kapnám fel a fejemet. Elpuhult, mindenféle karcos éltől mentes, szirupos gitárpop ez mindenféle power vagy punk nélkül. Ami nem lenne baj, ha legalább a dalok jók lennének, de hát sajnos baromira nem azok. Ha történetesen az életednél is jobban szereted a Green Dayt, akkor sem.

Az alkotók szándéka szerint a Mike Dirnt basszer fejével ékesített ¡Dos! képviselné a triász nyersebb, garázsrockos pillanatait. Sajnos most is csak félsikerről beszélhetünk, bár tény, hogy ez az eresztés némiképp hallgathatóbb az első felvonásnál. A dalolászós, '60-as éveket idéző See You Tonight intró mondjuk itt sem vetít előre túl sok jót, de később azért akadnak kimondottan erős pillanatok: a klipes Stray Heart rock'n'rollja olyan egyszerű, mint a faék, de a maga nemében üt, akárcsak a Makeout Party húzósabb alaptémája, egyszerű, de hangulatos szólója, netán a szaggatott Fuck Time. Ugyan összességében a legenergikusabb pillanatokról is elmondható, hogy a nagyszüleim is vígan ropták volna rájuk 1970-ben akármelyik vállalati üdülő táncestjén, mégis működőképesek. A Nightlife itt-ott Joy Division-szerű gitárhangokkal felturbózott tánci-tánci borzalmát viszont ismét nem tudom mire vélni, főleg, hogy egy Lady Cobra nevezetű hölgyemény még béna rappeléssel is súlyosbítja Billie Joe dalolászását. Itt is áll az, amit a Kill The DJ-ről mondtam: nem az a bajom, hogy pop, hanem hogy SZAR. Ilyen végtelenül gyenge és ciki dalokat egyszerűen nem lenne szabad lemezre venni ezen a szinten! Az énekesnőnek dedikált Lady Cobra vintage rockja szerencsére sokkal meggyőzőbb, sőt, meglepő módon az Amy Winehouse emlékére íródott egyszálgitáros Amy sem rossz a lemez végén.

A borítón természetesen Tre Coolt felvillantó ¡Tré! azért zavarbaejtő, mert erről még annyit sem tudok elmondani, mint az előző kettőről. Színvonalát tekintve ez is ugyanolyan jellegtelen, egybefolyó valami minimális punkkal és rengeteg klasszikus beattel, mint az ¡Uno!, de sajnos egy szemmel sem jobb, önálló arculattal meg még annyira sem bír, mint az. A Brutal Love című nyitás hamisítatlan, száz százalékos, végtelenül ízléstelen esztrádját egymás után követik a jellegzetesen pattogós ütemű, de kiherélt, gitározgatós-énekelgetős Green Day témák (Missing You, 8th Avenue Serenade, Sex, Drugs & Violence), de a második felére olyan szinten összefolyik a lemez a hasonló, egydimenziós tempók meg az ezekben felvillanó fantáziátlan dallamvilág hatására, hogy ember legyen a talpán, aki meg tudja állapítani, pontosan hol is járunk éppen. Ha ütősebb szerzeményeket kellene kiemelnem, talán a rockosabb ritmusban fogant X-Kidet, a Walk Awayt vagy nagy jóindulattal a 99 Revolutionst említeném - ezek legalább valamilyen halvány karakterrel bírnak - , netán a Dirty Rotten Bastardset, ahol végre mintha felébrednének a folyamatos ártalmatlan trallalázásból, és előszednek pár pörgősebb ütemet. Az olyan lazább, lassabb, érzelmesnek szánt dalocskákról meg inkább ne is beszéljünk, mint a Drama Queen vagy a záró The Forgotten. Egy gimis zenekartól biztos ígéretesnek tűnnének, de egy lassan húsz éve arénákban játszó triótól inkább csak nevetségesek.

Ahogy mondtam, a három lemezből legfeljebb egyet lett volna értelme összerakni. Az sem lenne éppen a Green Day valaha született legjobb alkotása, de a legutóbbi 21st Century Breakdownra azért ráverne egy kört. Így azonban menthetetlenül hullanak alá a szakadékba ezzel az elvetélt próbálkozással. A pontozással gondban vagyok: az első és a harmadik felvonás nem érdemel többet egy hármasnál, a középső meg legyen mondjuk egy ötös, ami összesítve négyes alá, azaz a matematika kérlelhetetlensége miatt négyes. De még így sem voltam túl szigorú velük...

 

Hozzászólások 

 
#30 muki 2013-08-07 14:20
A Billy Talentről pedig szót se ejtsünk mert az épp hogy a "kezdő" kategóriába sorolható,a Green Day viszont nagyon durván feszegeti már egy ideje a "profi" felső határait...
Idézet
 
 
-2 #29 muki 2013-08-07 14:12
Idézet - messire:
Idézet - muki:
The Forgotten,hát ezen sírtam,olyan kurva jó
Kill the DJ,egyszerüen nem lehet nyugton ülve végighalgatni,h ihetetlen jó!
Brutal Love,te jó atyaúristeeeen! (ennyi)
X-kid,nincsenek szavak
Lazy Bones,embeer! Zseniális!
Carpe Diem, !
Drama Queen, Aaaaaaaahh
Nuclear Family, most komolyan,mit lehet mondani? Semmit,csak annyit hogy zseniáááliiis!
Stray Heart,Ez...ez...ez...kuurva jó
Sweet 16,tömör zsenialitás
8th Avenue Serenade, ? -> !!!!!!!
Amy, !!!
Ashley,Uhh bazmeg
Amanda, Fuck yeeee!
Baby Eyes, kifogytam dicsérő szavakból,csak egy nyers irtó jót tudok rá mondani
Dirty Rotten Bastards, orgazmus baszod!
Fell for you, :) :D XD !!!!
Fuck time, XD
Let Yourself Go, ! Excellent !
A little boy named train, ! So fucking good
Missing You, ----||----
Nightlife, ----||----
Oh love,ezzazz!
Se you tonight,ez miért ilyen kurva rövid?!?! Ennyi nem elég belőle!!!
Stay the night, "Stay and count the circles round my eyes" XD
Stop When the red lights flashing, ----||----
Troublemaker, ----||---- XD
Wild One oh yeaa!
Wow thats Loud!, I lovin it XD
Asszem ennyi. Számok szerinti kritika,abba a sorrenben ahogy eszembe jutott :D
Vélemény...


akár írhatnál a passzióra is, ott szeretik az autistákat


Leírom ugy h megértsd. Én imádom ezt az albumot(szerenc sére albumOKAT,merth ogy ugye több van) Szerintem a legjobb Green Day albumok közé sorolható mindegyik. Személy szerint az X-kid,The Forgotten,Bruta l Love,Drama Queen és a Lazy Bones a kedvencem.Nem,igazábol mindegyiket imádom és túlszárnyalhata tlannak tartom,tehát szerintem egyik sem emlekdik különösebben a másik fölé.
Ennyi.
Idézet
 
 
+7 #28 messire 2013-07-25 17:46
próbálok világosabb lenni, mert látom, vannak olvasási nehézségek. leszarom a green dayt is és a billy talentet is, arra próbáltam a kis fogyi agyadat rávezetni, hogy eladási és jutub-nézettségi adatokkal példálózni két banda összehasonlítás ánál az égadta világon nem vezet semmire és nem is mond semmit. értem én, hogy felháborított, hogy a "szörnyen fos" kritika szerzője vette a bátorságot, és nem intézte el azzal a kedvenc albumodat, hogy "uhh, nagyon jó, zseniális", de azzal sem a te, sem a green day megítélésén nem javítasz, és másokat sem győzöl meg, ha ökörségeket beszélsz és irreleváns adatokra alapozod az érvelésed.

viszont ha eljutunk az "akkor csináljá' jobb lemezt, ha ennyit tudsz, köcsög" fázisig, kapsz egy csokit.
Idézet
 
 
-2 #27 muki 2013-07-25 16:31
Idézet - messire:
Idézet - muki:
Egyébként ha már billy talent vs green day téma lett e (szörnyen fos) kritika hozzászólásaina k témája,akkor a nagy billy talentesek pillantsanak már rá a billy talent és a green day legnézettebb videójára!! Asszem egyértelműen megvan a válasz a kérdésre a zenekarok minőségét,népsz erűségét,nézett ségét,stb. illető kérdésekre.
(Green Day- 21Guns->78 467 607)
Vs.
(Billy Talent-Surrender->9 402 248)
Most komolyan! Miről beszélünk?! Ez egy 8* többség! Mind szánalmasak vagytok! (Billy Talent)
Éljen a Green Day!! Egyébként én imádom ezeket a lemezeket,ezek a kedvenc albumaim,és egyfojtában ezeket halgatom,aki szerint meg rosszak,azok bekaphatják.


igazad van, a sajtburger is objektíve jobb kaja a szarvasgombás vaddisznópörköl tnél, mert többet adnak el belőle, ahogy az sem vitás, hogy stephenie meyer jobb író, mint hemingway és tolsztoj, hiszen többen lájkolják, mint azt a két kis zugfirkászt együtt


1. Én jobban szeretem a sajtburgert a szarvasgombás vaddisznós fasztudjaminél, akárhogyis egészségteleneb b,szerintem finomabb,és mellesleg abból azért adnak el sokat mert az amerikai megveszi 1perc alatt és futhat vele tovább. Ez akkor lett volna jó hasonlat ha egy 21.századi rockbandát hasonlítunk Mozarthoz.(Ez nem így történt)
2. Meyer és Hammingway egy teljesen más kategória. Hammingway nehézolvasmány Meyer pedig divatkonyv. Ez is csak akkor lett volna jó hasonlat ha egy 21.századi rockbandát hasonlítunk Mozarthoz.(Ez most sem így történt)
+1 Te láttad a Surrender klippjét,meg úgy egyáltalán,halg attad meg?! Akkor nézd meg a 21guns klipjét a Surrenderé mellet és valamit észre fogsz venni.
Megoldás(csak akkor olvasd el ha már megnézted a 2klippet!):
A két szám és a klip stílusa is pooont ugyan olyaan,leesett? Ügyeees vaagy!
Idézet
 
 
+4 #26 messire 2013-07-24 18:46
Idézet - muki:
Egyébként ha már billy talent vs green day téma lett e (szörnyen fos) kritika hozzászólásaina k témája,akkor a nagy billy talentesek pillantsanak már rá a billy talent és a green day legnézettebb videójára!! Asszem egyértelműen megvan a válasz a kérdésre a zenekarok minőségét,népsz erűségét,nézett ségét,stb. illető kérdésekre.
(Green Day- 21Guns->78 467 607)
Vs.
(Billy Talent-Surrender->9 402 248)
Most komolyan! Miről beszélünk?! Ez egy 8* többség! Mind szánalmasak vagytok! (Billy Talent)
Éljen a Green Day!! Egyébként én imádom ezeket a lemezeket,ezek a kedvenc albumaim,és egyfojtában ezeket halgatom,aki szerint meg rosszak,azok bekaphatják.


igazad van, a sajtburger is objektíve jobb kaja a szarvasgombás vaddisznópörköl tnél, mert többet adnak el belőle, ahogy az sem vitás, hogy stephenie meyer jobb író, mint hemingway és tolsztoj, hiszen többen lájkolják, mint azt a két kis zugfirkászt együtt
Idézet
 
 
+4 #25 messire 2013-07-24 18:43
Idézet - muki:
The Forgotten,hát ezen sírtam,olyan kurva jó
Kill the DJ,egyszerüen nem lehet nyugton ülve végighalgatni,h ihetetlen jó!
Brutal Love,te jó atyaúristeeeen! (ennyi)
X-kid,nincsenek szavak
Lazy Bones,embeer! Zseniális!
Carpe Diem, !
Drama Queen, Aaaaaaaahh
Nuclear Family, most komolyan,mit lehet mondani? Semmit,csak annyit hogy zseniáááliiis!
Stray Heart,Ez...ez...ez...kuurva jó
Sweet 16,tömör zsenialitás
8th Avenue Serenade, ? -> !!!!!!!
Amy, !!!
Ashley,Uhh bazmeg
Amanda, Fuck yeeee!
Baby Eyes, kifogytam dicsérő szavakból,csak egy nyers irtó jót tudok rá mondani
Dirty Rotten Bastards, orgazmus baszod!
Fell for you, :) :D XD !!!!
Fuck time, XD
Let Yourself Go, ! Excellent !
A little boy named train, ! So fucking good
Missing You, ----||----
Nightlife, ----||----
Oh love,ezzazz!
Se you tonight,ez miért ilyen kurva rövid?!?! Ennyi nem elég belőle!!!
Stay the night, "Stay and count the circles round my eyes" XD
Stop When the red lights flashing, ----||----
Troublemaker, ----||---- XD
Wild One oh yeaa!
Wow thats Loud!, I lovin it XD
Asszem ennyi. Számok szerinti kritika,abba a sorrenben ahogy eszembe jutott :D
Vélemény...


akár írhatnál a passzióra is, ott szeretik az autistákat
Idézet
 
 
-10 #24 muki 2013-07-24 16:51
Egyébként ha már billy talent vs green day téma lett e (szörnyen fos) kritika hozzászólásaina k témája,akkor a nagy billy talentesek pillantsanak már rá a billy talent és a green day legnézettebb videójára!! Asszem egyértelműen megvan a válasz a kérdésre a zenekarok minőségét,népsz erűségét,nézett ségét,stb. illető kérdésekre.
(Green Day- 21Guns->78 467 607)
Vs.
(Billy Talent-Surrender->9 402 248)
Most komolyan! Miről beszélünk?! Ez egy 8* többség! Mind szánalmasak vagytok! (Billy Talent)
Éljen a Green Day!! Egyébként én imádom ezeket a lemezeket,ezek a kedvenc albumaim,és egyfojtában ezeket halgatom,aki szerint meg rosszak,azok bekaphatják.
Idézet
 
 
-5 #23 muki 2013-07-23 17:50
The Forgotten,hát ezen sírtam,olyan kurva jó
Kill the DJ,egyszerüen nem lehet nyugton ülve végighalgatni,h ihetetlen jó!
Brutal Love,te jó atyaúristeeeen! (ennyi)
X-kid,nincsenek szavak
Lazy Bones,embeer! Zseniális!
Carpe Diem, !
Drama Queen, Aaaaaaaahh
Nuclear Family, most komolyan,mit lehet mondani? Semmit,csak annyit hogy zseniáááliiis!
Stray Heart,Ez...ez...ez...kuurva jó
Sweet 16,tömör zsenialitás
8th Avenue Serenade, ? -> !!!!!!!
Amy, !!!
Ashley,Uhh bazmeg
Amanda, Fuck yeeee!
Baby Eyes, kifogytam dicsérő szavakból,csak egy nyers irtó jót tudok rá mondani
Dirty Rotten Bastards, orgazmus baszod!
Fell for you, :) :D XD !!!!
Fuck time, XD
Let Yourself Go, ! Excellent !
A little boy named train, ! So fucking good
Missing You, ----||----
Nightlife, ----||----
Oh love,ezzazz!
Se you tonight,ez miért ilyen kurva rövid?!?! Ennyi nem elég belőle!!!
Stay the night, "Stay and count the circles round my eyes" XD
Stop When the red lights flashing, ----||----
Troublemaker, ----||---- XD
Wild One oh yeaa!
Wow thats Loud!, I lovin it XD
Asszem ennyi. Számok szerinti kritika,abba a sorrenben ahogy eszembe jutott :D
Vélemény...
Idézet
 
 
+2 #22 Harkai Bálint 2013-04-03 20:48
Hát ez oltári. Miről beszélünk itt kérem szépen? Utcára kimész megkérdezed, hogy melyiket ismeri Green Day vagy teszem fel Billy Talent száz, hogy azt fogja mondani, hogy Green Day. Azt azért ne felejtsétek el, hogy a Green Day sokkal elismertebb zeneileg és régebb óta áll fent mint pl: Billy Talent. Összegzésül Green Daynek sokkal fülbe mászóbbak a dallamai és sokkal nézettebb. Arról meg, hogy nektek nem tetszik ez az album nem kell így leszavazni én se megyek dislikolni mindenféle előadónak a számát, akiét nem bírom.
Nálam ez az album 5/5 csillag. Összes Green Day albumot hallottam már szinte és 2012-ben ezzel az albumsorozattal szépen beújítottak. Szépen emelik a pop/rock punk színvonalát.
U.i.: Ja és úgy is lefogjátok ez a hozzászólást húzni mínuszba.
Idézet
 
 
-2 #21 JamesSmith 2013-01-06 22:58
A Billy Talent sokkal színvonalasabb. Meg szerintem zeneileg nincs is túl sok közük a Green Dayhez. :)
Idézet
 
 
-11 #20 the raven 2013-01-05 12:20
Idézet - neal and jack and me:
a green day világ életében egy semmirekellő hulladék fos volt. szerintem.

Ott az igazság.
Idézet
 
 
-2 #19 matheusthemaggot 2013-01-05 11:44
Idézet - Tóth József:
BILLY TALENT!!

ÚGYVAN! Mindig is többre tartottam őket, mint a GD-t, plusz velük kezdtem el igazi zenét hallgatni még kiskoromban:)
Idézet
 
 
+1 #18 Tóth József 2013-01-04 22:55
BILLY TALENT!!
Idézet
 
 
+9 #17 Tom 2013-01-04 22:31
Erre van a nagyszerű mondás: "attól, hogy nem tudok főzni, a szart nem kell megennem".

Valószínűleg te is tartasz hulladéknak egy-két zenét, pedig gondolom neked sem sok albumod jelent meg.


Idézet - nlaci2019:
Mindenki elmondta milyen szar a Green Day?

én úgy vok vele hogy fikázni könnyű de te hány albumot adtál ki?....................................jaaaaaaa egyet se akkormeg

attól mert egy ember leírja a véleményét attól még másnak tettszhet

(az amerikaiaknak nincs olyan szar stílusa mint a magyaroknak ezért értékelitek szarul)

Ja és mindenki kapott egy dislike-ot XD
Idézet
 
 
+6 #16 JamesSmith 2013-01-04 22:30
-Viszont azért nlaci2019! Téged rettentő korlátolt értelmi képességgel ruházott fel a Teremtő.

A tisztánlátás végett:

-Az, hogy az amerikaiaknak nincs szar stílusuk zene terén az erős kijelentés azok után, hogy a hazai Claps for Caroline és a The Moog zenekaroknak csak ott van vagyis ott lenne létjogosultságu k. (Ők ott turnéztak már.
Nem általánosítok mert rengeteg nagyon jó zenekar jött az USÁból csak szerintem a szemetet ott könnyebb eladni és létrehozni mint TV mind zene terén.)
-Sokan nem csináltunk még albumot ez való igaz. Viszont az is igaz, hogyha csinálnánk is azok jobb produkciók lennének mint ez a három, hulladék sablonhalmaz. (Alacsony itt a mérce tudod.)
- Ha a magyaroknak (Nem tudom, hogy te milyen nemzetiségűnek érzed magad.) akkor ki lehet takarodni külföldre. Gyanítom nem sok embernek hiányoznál.
- Mindenki kapott diszlájkot? Aha. Most akkor hova szarjak? Ha a diszlájk adogatástól van erekciód akkor csináld. (Szerintem mástól nincs értelmi szintedből kiindulva.)
Tudod ettől senkinek nem lesz álmatlan éjszakája. :)

Köszöntem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.