Shock!

február 28.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grave: Fiendish Regression

A mai napom a komor muzsikák jegyében telt el, sajnos inkább a rosszabb minőségűekkel, mint az izgalmas hallgatnivalókkal. A Grave szerencsére az utóbbiak táborát erősíti. Báááár... A '91-es lemezükkel debütáló zenekar 2002-ben tért vissza öt év szünet után, aztán most újra támadnak lassan gyilkoló death metaljukkal.

megjelenés:
2004
kiadó:
Century Media / Record Express
pontszám:
5,5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Svédek, ennek ellenére nem a göteborgi, nem is az old-school, hanem inkább a hömpölyögve elemésztő death metalt játsszák. A szólógitáros biztosan sokat hallgatta Kerry Kinget, szereti ő is vinnyogtatni a gitárját, jórészt értelem és cél nélkül, ami néha jól szól, sokszor azonban nem.

A riffekre azokat a remek jelzőket tudnám használni, mint "betonozós", "döngölős", és ezzel mindent elmondtam. Jámbor, alapjáraton működő zenészekből áll a csapat, ritkán ragadtatják el magukat némi blastbeatre, de még akkor is az az érzése az embernek, hogy tulajdonképpen lassú zenét hall. Pedig akkor azért nem. Néha belendülnek egy-egy vehemensebb középtempóba, az jól is esik füleimnek, ám nem mondom, hogy hű, de felrázott ez a zene. A hangzás súlyosan komor, az Abyssben Peter barátunk ismét remekelt.

A normál cd-n kilenc dal hallható 38 percben, a limitált példányszámú verzión pedig lesz még egy feldolgozás (Saint Vitus: Burial At Sea) és egy régi dal újra felvett változata (Autopsied), amit még 1989-ben rögzítettek promózás céljából. Ja, és új dobosuk is van, mármint ezen a lemezen már ő dobol, Pelle Ekegrennek hívják a fiatalembert, ami a mi füleinknek mókás kissé, amúgy biztosan hozza az alapokat, meg a gyorsabb részeket is, ha kell.

Sajnos a Grave is a közepes csapatok hatalmas tömegében kénytelen létezni, saját maguk állították fel korlátaikat, nyilván jól érzik magukat a klisés témák között, de ettől még az átlaghallgató el-elbóbiskol a lemezt hallgatván. Az a fajta zene, ami koncerten valószínűleg jobban működik, mint otthon közepes hangerőn.

Közepesnél épphogy picit jobb. De csak mert jószívű vagyok és túl sok idegölő zenét voltam kénytelen ma végighallgatni.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Pajor Péter 2014-12-26 11:46
Tudom 1000 éves lemez de spec nekem nagyon kellemes meglepetést okozott ! A Grave sztem legjobb lemeze kiváló húzós emlékezetes témákkal egy minden számban fel kapom a fejem valami kiugró témára igencsak 8-9 pont felé húz nálam!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.