Shock!

július 03.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Exciter: Thrash Speed Burn

Vannak zenekarok, amelyek úgy tűnik, sosem lesznek képesek kitörni a másod-, illetve harmadvonalból. A kanadai Exciter is ilyen, sőt, meg merem kockáztatni, ők nem is akarnak. A John Ricci gitáros vezette négyesfogat egyike a valaha volt legkultikusabb speed-power csapatoknak, az meg tény, hogy szép magyar szóval, náluk trúbb zenekar nem létezik erről a vonalról.

megjelenés:
2008
kiadó:
Massacre / Gordeon Music Promotion
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Annak ellenére, hogy nagyon komálom a muzsikájukat, meg kell jegyeznem, hogy minden lemezük tökugyanolyan, sőt még az épp aktuális dalnok, Kenny „Metalmouth" Winter is maximum három paraszthajszállal különbözik elődjétől, Jacques Bélangertől.

Sokat egy új Exciter lemezen épp a fentiek miatt nincs mit ragozni, ez kéremszépen 10 tufa hangzású, tufa dal, tufa szövegekkel (Demon's Gate, Evil Omen, Massacre Mountain, Hangman, stb. – itt ne keress észosztást) és tufa borítóval, viszont iszonyatos vehemenciával. A lényeg az ERŐ, a POWER, ami viszont nagyon megvan. Az Exciter, illetve - csakúgy, mint az eddigi anyagaik – a Thrash, Speed, Burn is azért született, hogy lecsavarja a fejed. Ennyi, és semmi több!

A már címében is beszédes lemez egyébiránt akár 85-ben is készülhetett volna, mind hangzását, mind pedig dalait tekintve. Dallamokról szó sincs (na jó, a Crucifixationben egyáltalán, és az Evil Omen elején is van három és fél perc, amikor nem speedelnek...), maximális fordulatszámon pörögnek az irgalmatlan, mocskos, sika-témák, Fémszájú Kenny meg sikít, rekeszt és gonosz, akárcsak a fentebb említett Jacques vagy épp Dan Beehler anno.

Annak ellenére, hogy meglehetősen népszerű most a retro (lásd Wolf, Fueled by Fire vagy épp Evile), kötve hiszem, hogy az Exciternek sikerülne komoly tábort magához édesgetnie az új anyaggal, ahhoz ugyanis túl kíméletlen, direkt és agresszív. Old-school thrashereknek viszont kötelező, úgyhogy részemről már fogalmazom is a petíció szövegét, miszerint koncertet, de azonnal!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.