Shock!

január 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Dark Funeral: Attera Totus Sanctus

Az Immortal feloszlása óta talán az egyik legkompromisszum-mentesebb csapat a Dark Funeral - mármint , ami az északi black metal hordákat illeti. 1993 óta ontják ránk legsötétebb, brutális zenéjüket, 1994-es első minialbumuk - amelyet Dan Swanö kevert - már igen nagy elismerésre talált.

megjelenés:
2005
kiadó:
Regain / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Kritikám elkészültekor sajnos ez a lemez még nem jelent meg hivatalosan, így csak egy előzetes promoanyag jutott el hozzám, ebben pedig minden szám közben vagy kétszer belemormogja egy sírontúli hang, hogy a Dark Funeral következő anyagát hallom, melyet majd a Regain Record jelentet meg - persze ez már élvezhetetlenné teszi a meghallgatást, no persze ha valaki élvezi, hogy a fülén keresztül teljes kizsigerelésben van része. A Dark Funeral tulajdonképpen ezt nyújtja: iszonyat brutálisan, gyomorszaggatóan zsigerel, kellőképpen sátáni szövegekkel megspékelve.

Ha valaki most ismerkedne a black metal fogalmával, akkor valami könnyedebbet ajánlanék (hehe, megint a jó öreg Dani jutott eszembe), aki viszont a Dark Funeral eddigi anyagait ismerte, szerette, annak ez a lemez sem fog csalódást okozni. Lord Ahriman gitáros és társai ismét egy olyan kíméletlen anyagot raktak le az asztalra, amely egy vérszomjas, tébolyult mészáros csapásaival fogja letaglózni a felkészületlenebb hallgatókat.

Sokat nem is írnék erről az anyagról - nekem ez az ultrabrutális, tömény antikrisztusi támadás így, egy lemezen keresztül egy kicsit sok(k). Aki persze ezt a zenei kegyetlenséget favorizálja, az úgyis kajolni fogja. A pandamacis arcfestés kritizálásától pedig ez alkalommal eltekintek.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.