Shock!

november 23.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dark Clouds: The Horror Of It All

Tavaly novemberben rögzítették az EP anyagát a srácok, de csak idén került ki a kezükből. A Dark Clouds-ot is demóról demóra kísértem figyelemmel, így rögtön szembetűnik az az óriási fejlődés, amin keresztülmentek az évek folyamán.

megjelenés:
1999
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A Horror Of It All az intró után belendül a doom/death görgetegbe - azért még mindig ez a két stílusjegy jellemzi őket legjobban, legalábbis ezen a felvételen - és Tauszik Viktor torkot nem kímélő hörgése (és szavalása) mellett jönnek a dallamos, és súlyos riffek Czetvitz Norbert ujjai alól. Egyre jobb témákat talál ki a srác, jó érzéke van a kellő arányok megjelenítéséhez (de ezt már megállapítottam az előző demónál), melyben Köves Hugó segít a másik gitáron. Határozottan egyre jobb témákat üt a bőrökön Fekete Szabolcs is. Az EP 7 nótát tartalmaz az intrón és outrón kívül, melyek közül a S.Y.R., a Darkest Of Clouds és a Chance Of A Lifetime tetszett leginkább, de ha egyet kellene kiemelnem, akkor az Chance.. lenne, melyben tonnányi súly görög tova.

A dalszövegek az egyik legigényesebben megírtak a hazai mezőnyben, melyek még inkább az átlag fölé emelik a srácok teljesítményét. Hangzásilag is megállja a helyét az EP, a Golden Sound stúdióban készült, minden tisztán, szépen szól a szalagon.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.