Shock!

május 23.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cradle Of Filth: Cruelty And The Beast

A Cradle Of Filth is egyre szélesebb rétegeket nyer meg minőségi black metal muzsikájával, amire legfrissebb albumuk kiváló prezentáció. A rengeteg klasszikus metal elemmel felvértezett nóták most Báthory Erzsébet életét jelenítik meg vérpezsdítő előadásban.

megjelenés:
1998
kiadó:
Music For Nations / MusiCDome
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 15 Szavazat )

Dani magas sikolyai mellett a brutálisan mély hörgések hátborzongató kontrasztot alkotnak, amitől kedvenc nótámban a Cruelty Brought Thee Orchids-ban egyfolytában libabőrözöm, persze a hihetetlenül tömény és gazdag riffek is rásegítenek a borzongásra. Kegyetlenül eltalálták ezt a nótát, annyi energia van benne, amennyivel akár még Báthory grófnőt is életre kelthetnék! Az új szintis - Lecter - témái szinte filmszerű élményt nyújtanak. Nicholas precíz és ötletes dobolásával pedig nem hagyja lankadni a figyelmet egy másodpercre sem.

Tény, hogy tele van ez az album heavy metal elemekkel, de itt a galoppozás új megközelítést kap a többi nem szokványos körítéssel vegyítve. Biztosan lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni ez az úgymond "higított" black metal, de szerintem több hallgatót megnyernek maguknak a stílus tágításával, amit igényesen és végtelenül profin nyújtottak át nekünk. Bátran ajánlom mindenkinek, megéri meghallgatni, furcsa és magával ragadó hangulata van e 10 dalnak. A csomagolásra is kellő figyelmet fordítottak, a borító igényes és egyedi, a fotók kompozíciója pedig egyszerűen gyönyörű.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.