Shock!

június 23.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cathedral: Caravan Beyond Redemption

Az új Cathedral ÁLLAT! Bár alapra Sabbath-osak még mindig, viszont igazi erő van bennük. A nyitó Voodoo Fire akkora riffel indít, hogy - ahogy az infólap is írja a Fu Manchu csak álmodozik arról, hogy ilyet írjon. Ez egy kicsit erős azért, de valóban nagy löketet ad az indításhoz.

megjelenés:
1998
kiadó:
Earache
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 7 Szavazat )

Az ezt követő The Unnatural World erre még csak rádob egy bazi nagy lapáttal, ha valaki erre nem mozdul rá, annak botfüle van! A köv. Satanikus Robotikus - micsoda egy hülye cím! - viszont már a lassabban húzó fajtából való. '70-es évekbeli feeling árad a dalokból a '90-es éveknek megfelelő bika hangzás ellenére. A Caravan c. instrumentális dalocska egyértelműen a Planet Caravan-ra utal mind zeneileg, mind persze a címét tekintve. Lehet repkedni a sűrű füstben! A Kaleidoscope Of Desire vidám lüktetése meg olyan, mintha a U2 és az akusztikus Guns N' Roses találkozott volna pár percig.

Túlsúlyban vannak a "gyorsabb" nóták, amolyan igazi hömpölygés csak a The Omega Man-ben és a Dust Of Paradise-ban fedezhető fel. Persze nem kerek a lemez, ha nincs rajta rejtett track, most valami utcai zajongást hallhatunk. Ennek nem sok teteje van, valami érdekesebbet is tehettek volna rá, ha már ilyen eszméletlenül dinamikusak lettek a nóták. Doom híveknek egyértelműen kötelező a Caravan Beyond Redemption!

 

Hozzászólások 

 
#1 GTJV82 2021-02-07 10:49
Az egyik legjubb lemezük, minden a helyén van rajta.
10 pont.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.