Shock!

szeptember 27.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Caliban vs. Heaven Shall Burn: The Split Program II

Split lemezen két metalcore csapat. Egykoron volt már egy ugyanilyen felállású split cd, ami igencsak nagy sikert aratott 2000-ben. Állítólag. Itt az ideje a folytatásnak, így 2005-ben újra e két csapat osztozkodott egy korongon. Természetesen néhány dal csak itt hallható, sehol máshol.

megjelenés:
2005
kiadó:
Lifeforce
pontszám:
Heaven Shall Burn: 9 /10
Caliban: 7 / 10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A cím ellenére a cd első felét a Heaven Shall Burn uralja, mely zenekar már korábban megnyert magának, az átlagos metalcore kliséktől kicsit eltérő zenei világával. Itt is egy rövid szintis intróval kezdenek, utána jön az agresszió, tonnaszám. Most sem tudok különbet írni, mint a lemezismertetőnél, meggyőző erejű dalokat írt a Heaven Shall Burn, köztük egy andalító (!!) instrumentális líraival, hegedűvel-zongorával, ahogy az kell könnycseppfakasztáskor. Két feldolgozást is felvettek, egy Merauder és egy Endstand dalt, de annyira a maguk képére formálták, hogy csak az eredeti csapatok rajongói mondhatják meg, melyek azok. Bevallom nekem fogalmam sincs melyek ezek, csak tippelni tudnék.

A Caliban valamiért sosem talált be nálam teljesen, ízlés dolga, de nem tetszenek. Itt négy régi dalukat pofozgatták át és egy vadonatúj nótát vettek fel. Lehengerlőek, de nekem valamiért a Heaven Shall Burn sokkal többet nyújt. A Calibant átlagosnak érzem még mindig, bombasztikus hangzás ide vagy oda. Nem beszélve arról, hogy ezt a dühös, refréneknél nagyon dallamos metalcore-t azért a Killswitch Engage mérföldekkel jobban játssza. A Caliban kicsit egyformácska dalokat ír - legalábbis az én szájízemnek nem felelnek meg.

Metalcore zenék gyűjtőinek mindenképpen érdemes beszerezni, akkor meg főleg, ha a szomszéd dobhártyáját szeretné valaki irtózatos sebességgel beszaggatni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.