Shock!

május 21.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Belphegor: Goatreich - Fleshcult

Érdekes dolgokat bírtak a Belphegor új lemezének borítójára rápakolni. Láthatunk itt valami bizarr fémszerkezet mögé csatolt bomló belű hullát, melyből kardok állnak ki, balra lent egy női korpuszt kötöztek sonkának, jobbra pedig egy férfiú vicsorog, legalábbis a negyven centis meredező fallosz miatt gondolom, hogy az. Említett testrész végéből kiáll valami "izé". Vagy csak furcsán pisil, ki tudja. Egyébként minden butaság ellenére összhatásilag nem annyira vészes borító, mint sok ezer pályatársuké.

megjelenés:
2005
kiadó:
Napalm Records / HMP
pontszám:
6,66 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A csapat osztrák, mely nemzet fiairól kevésbé gondolná az ember, hogy ilyen brutális muzsikát képes gyártani. Valami black/death keverék, sokszor dallamosak a gitártémák, a blastbeatek inkább black hatásokról árulkodnak, de vannak teljesen floridai death metalos riffek is a zenében.

A negyedik dalban olyan furán nyújtják riffen belül a húrokat (na jó, valószínűleg inkább tremolóznak), amitől jó hamis is lesz minden. Mondjuk itt megmutatták balladai énjüket is, amit követően kecskemekegéssel indítják a következő gyors dalt. Tényleg valami mekeg. Vagy valaki. Kivételesen nem viccelek.

A hetedik dalban ismét lírai énjüket helyezik előtérbe, a gitártéma hallatán kivirágzik a gyöngyvirág a kertben, annyira dallamos és szépnek mondható. Persze brutál módon folytatják, bár lassabb, mondhatni komótos változatban. Az utolsó dalban ismét finomabb harmóniákkal zavarják meg nyugalmunkat, amit nem sokáig bírnak és blastbeattel vezetnek le.

Sajnos a dobokat túlságosan az előtérbe keverték, gyors témáknál főleg zavaró, itt egy kicsit túl sterillé is teszi a zenét, ami ennél a műfajnál nem előny, itt a koszosabb hangzás a divatos általában. A pergő a leghangosabb, egyhangúsága dobgép-hatást kelt. Meg úgy elnyomja a gitárokat, hogy jó alaposan fülelni kell, mit is riffelnek hőseink. Összhatásilag messze nem olyan vészes zenét játszanak, aki kedveli a stíluskeveredést és nem zavarja, hogy a szólógitáros néha azt képzeli magáról, hogy ő Kerry King, meg szereti a perverz dolgokat, és az sem zavarja, hogy ilyen lemez már készült hatezerhatszázhatvanhat, az rohanjon rögvest a legközelebbi cd boltba.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.