Shock!

május 26.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Ancient: Night Visit

Két és fél éve jelent meg utoljára Ancient lemez, azóta a csapat hölgytagja, a bájos nevet viselő Deadly Kristin faképnél hagyta a zenekart. Most, így a hatodik lemezükön sem újítják meg a black metalt, mondjuk nem is ez a céljuk, viszont annál több sablonból építkeztek. Az olykor hangulatos riffeket a szokásos blastbeatek szakítják meg (hmm, azzal most nem egészen vagyok tisztában, ki szövegmondta fel a női hangú részeket).

megjelenés:
2004
kiadó:
Metal Blade / HMP
pontszám:
6,5 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

A második nótában pedig vendégénekel Csihar... nem, nem Attilánk, hanem a régi vokalista (Lord Kaiaphas), aki hallhatóan kedveli a véres torkú black magyar black hangot. Bár az is igaz, hogy a harmadik dal vokálrésze is hóttugyanilyen, ahol már az Ancient mostani torka hörög. Meg az is igaz, hogy elég egysíkú szegénykém. Olykor egész fogós témákat hallhatunk, a dobosra külön oda kell figyelni, nem is hittem volna, hogy ilyen ügyes. Projekteznie kellene, azt mondom!

Több kísérletezéssel, merészebb ötletekkel több lehetne a zene, így azonban csak becsületes iparosmunka. Itt-ott felvillant némi izgalom, de valamiért mégsem az a zene, amit szívesen meghallgatok sokszor. Nyolc dal plusz még két bónusz (elborult szintis szösszenetek) hallható a cd-n, egységes színvonalon, néha hangulatos, néha nem, sok hasonló van a világon, nem lennénk kevesebbek nélkülük, de többek sem vagyunk. Értitek, ugye.

Fanatikus Ancient rajongók elégedettek lesznek, egyébként nem az a black metal alapmű, amiért reszketni fognak a rajongók.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.