Shock!

október 29.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ancient: Night Visit

Két és fél éve jelent meg utoljára Ancient lemez, azóta a csapat hölgytagja, a bájos nevet viselő Deadly Kristin faképnél hagyta a zenekart. Most, így a hatodik lemezükön sem újítják meg a black metalt, mondjuk nem is ez a céljuk, viszont annál több sablonból építkeztek. Az olykor hangulatos riffeket a szokásos blastbeatek szakítják meg (hmm, azzal most nem egészen vagyok tisztában, ki szövegmondta fel a női hangú részeket).

megjelenés:
2004
kiadó:
Metal Blade / HMP
pontszám:
6,5 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

A második nótában pedig vendégénekel Csihar... nem, nem Attilánk, hanem a régi vokalista (Lord Kaiaphas), aki hallhatóan kedveli a véres torkú black magyar black hangot. Bár az is igaz, hogy a harmadik dal vokálrésze is hóttugyanilyen, ahol már az Ancient mostani torka hörög. Meg az is igaz, hogy elég egysíkú szegénykém. Olykor egész fogós témákat hallhatunk, a dobosra külön oda kell figyelni, nem is hittem volna, hogy ilyen ügyes. Projekteznie kellene, azt mondom!

Több kísérletezéssel, merészebb ötletekkel több lehetne a zene, így azonban csak becsületes iparosmunka. Itt-ott felvillant némi izgalom, de valamiért mégsem az a zene, amit szívesen meghallgatok sokszor. Nyolc dal plusz még két bónusz (elborult szintis szösszenetek) hallható a cd-n, egységes színvonalon, néha hangulatos, néha nem, sok hasonló van a világon, nem lennénk kevesebbek nélkülük, de többek sem vagyunk. Értitek, ugye.

Fanatikus Ancient rajongók elégedettek lesznek, egyébként nem az a black metal alapmű, amiért reszketni fognak a rajongók.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.