Shock!

október 28.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

[email protected]: Something/To/Show

Négy lemezelőzetes dal, a remélem hamarosan megjelenő második lemezről. Remélem... Kiállításban maradt az első lemez igényes, egyedi volta. Mások egy nagylemezbe nem fektetnek ennyi energiát, amilyen kis finoman ennek a maxinak a borítóját megcsinálták. Pedig ez sem bonyolult, csak hát...

megjelenés:
2003
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Ahogy a Before/the/storm elkezdődik, az egész egyszerűen SZÉP. Az [email protected] súlyosodott, mindamellett egyszerűsödött, közérthetőbbé vált, továbbá megjelentek náluk az igazán megjegyezhető refrének. (Olyannyira, hogy még öt nap múlva is az egyik dal refrénjét dudorásztam önkéntelenül.) Oláh Szabi ebben a dalban hol leheletfinoman énekel, hol kiüvölti a lelkét. Eddig sem az jellemezte, hogy nem adja bele a lelkét a nótákba, de itt még rápakol egy lapáttal. Az Erazer pörgősebb, de itt is akkora súly riffet raktak a dalba, hogy csak lestem. És mindezek mellett ott maradtak az afterallos finomságok, apró díszítések, és húz az egész dal, mint egy bivalycsorda. Szabi itt még többet üvölt, jó ez, feelinges minden, amit csak csinál. Akik eddig azért idegenkedtek netán a csapattól, mert túl bonyolult, túl elvont volt, azok hátradőlhetnek és elégedett mosollyal hallgathatják ezeket a dalokat.

A Freezin'-ben is vegyítik az okoska részeket és a fogósságot, a refrénje pedig hihetetlenül ragadósan fülbemászó... Állat... Világbakirohanós érzelembomba az egész. Tökéletes minden kis részlete. A negyedik nóta, a Skan olyan mint valami progresszív nu metal riff, jól megtekerték a ritmusokat, szinte észrevehetetlenül, így benne maradt itt is a feszesség végig. A hangzáson hallatszik, hogy rengeteget dolgoztak rajta, egy pici hozzáfűznivalóm lenne: az éneket előbbre lehetne keverni, főleg az utolsó számban - de hát, ez már afterallos védjegy.

Koppant az állam a földön ettől a négy daltól, pedig azért sejtettem, hogy minőséget kapunk a srácoktól. Ez is egy olyan csapat - elég kevés van azért ilyen -, amelyik túl igényes a hazai közönségnek. Ideje lenne, hogy a közönség is felnőjön már a normális zenékhez... Mindezek után a pontszám nem kérdéses.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.