Shock!

október 27.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Adam West: Right On!

Az idióta nevű kiadó újabb négy kiadványát szabadította ránk. Adam West egy népszerű arc volt a hatvanas években, Batman nevű csapatával riogatta a nagyérdeműt. (Egyébként ez hülyeség, mert ő volt Batman a hatvanas években, egy olyan álarcban, amilyenben ma a legprosztóbb farsangi mulatságba sem engednének be senkit. A népszerűség stimmel.)

megjelenés:
2001
kiadó:
I Used To Fuck People Like You In
Prison Records / MusiCDome
pontszám:
2-7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Namost ez az Adam West egy mai rock'n'roll csapat, mely a hetvenes és a korai nyolcvanas évek punk és rockzenéit szeretné összeolvasztani valamilyen formában. Lendületben nincs hiány, karcos torkú énekessel dolgoznak, zeneileg amolyan stoner/rock/garázs punk keverékként lehetne jellemezni őket. Van bennük valami báj, amitől nem hajítottam rögtön a CD-t jó messzire, tehát nem olyan rémületesek, aki csípi az ilyesmit az keresse bátran. A borító viszont borzasztóan gagyi.

A Gasguzzler Less Pop, Baby! anyaga punkrock, 17 szám 41 percben, ez is lendületes, a hatvanas évek gitárhangzásával, hallottunk már rosszabbat, de jobbat sokkal többet. Lépjünk tovább.

The Hunns - Tickets To Heaven. Ez is punkrock, úgy tűnik jelen kiadó erre szakosodott leginkább. Hangilag Duane Peters működött közre a U.S. Bombs-ból, mely zenekarról sosem hallottam, de biztosan borzasztóan híresek lehetnek valahol. Mindezek ellenére csak a második számban bukkan fel az énekes. Zeneileg az ötvenes/hatvanas évek igazi rock'n'roll, - kicsit psychobilly - zenéit idézik, és hiába harangozták be Duane Peterst, hősünk inkább szövegel (megjegyzem jobb lett volna, ha ennél marad), mert mikoron dalra fakad, az kurvára hamis, de ő tudja... Mivel a zenekar neve magyarul A hunok, természetesen van egy Himnusz Attilához című dal is a korongon - és ezzel sem tudták meglágyítani a szívem, de én már csak ilyen meglágyíthatatlan maradok. A zenészek egyike sem magyar származású, legalábbis a nevükből nem mondanám, hogy. Inkább egy kínait bírtam felfedezni köztük. Felejthető produkció, de legalább csak fél órás.

A Reducers S.F. szintén egy punkrock csapat - most meglepődtetek, ugye? -, a vidámabb, kocsmás változatból, szintén nulla világmegváltással, viszont annál több ezerszer hallott témával a Crappy Clubs And Smelly Pubs lemezen.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.