Shock!

október 30.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Traitor Like Judas: ...To Desperate To Breath In...

Némely zenekart beoltottak jó hangzás ellen? Úgy tűnik, hogy az A Traitor Like Judast is. Kissé tompa, erőtlen, csörgős (dobilag) a hangzás, amit fájlalok, mert a zene az elég tetszetős. Azt a fajta metalcore-t játsszák, ami eléggé meg bírt tetszeni az utóbbi úgy két évben, mondjuk először a Stampin' Ground varázsolt el, később Jakab Zoli adott tippeket, hogy mit érdemes meghallgatni, aminek felettébb örültem.

megjelenés:
2004
kiadó:
Winter Recordings / On Fire Promotion
pontszám:
7,5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

De térjünk vissza a zenekarhoz. Ha túl tudunk lépni a varrógép-hangzáson, felfedezhetjük a masszív riffelést, agresszív üvöltést, dinamikus dalfelépítést. A 2000 óta létező csapat megjelentetett egy kazettaalbumot (hihetetlen, hogy még vannak ilyenek), szerepeltek egy válogatáson és utána kerültek a fenti kiadóhoz, hogy első cd-jüket ki tudják adni. Közben persze turnéztak szana és szerte. És természetesen ők is úgy csinálnak, mintha legalább egy vérbeli svéd lenne köztük, legalábbis a gitárosok között, mert hallhatóan imádják azokat a dallamos északi riffeket. Azért itt felüti a fejét némi emo hatás is, még a jóízlés határain belül persze. Az ordítozás mondjuk elég érthetetlen, nagyjából egy szót sem lehet kivenni, viszont ezért vannak benne a bookletben a szövegek. A lemez végefelé egy bő egy perces kis átkötő nyugizene hallható, nem értem a miértjét, de sebaj.

Nem mondom, hogy azonnal meg fogják váltani a világot ezzel a lemezzel, de masszív koncert-alapanyagot képeznek a dalok, mert van egy olyan sejtésem, hogy élőben jóval húzósabbak, mint ilyen kis vérszegény környezetben. Persze azért némileg nagyobb egyéniség is rájuk férne, de azért így sem vészes indítás.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.