Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Zord: Thorns & Wounds

1119zordNemrég jelent meg a miskolci Zord zenekar második, Thorns & Wounds című albuma a Nail Records gondozásában. Soltész-Nagy Krisztián énekes, Kis Róbert gitáros, Perényi Dénes gitáros, Rabcsák Péter basszusgitáros és Csibi Attila dobos továbbra is thrashben utaznak, de nem kívánják magukat beskatulyázni ebbe az egyetlen dobozba, gyakran adnak akusztikus koncerteket is. A teljes lemezt a Deezeren lehet meghallgatni.

Bertli Zoli: Itt-ott egy hörgősebb Motörhead jut eszembe a hallottakról, nomen est omen, tényleg zord egy zene. Rendszerint sietős, pattogós riffek jellemzik az előadást, ahol meg visszavesznek, ott szigorú, némileg korai metallicás ritmusgitár uralkodik. Ahol kivehető az ének, ott a magyar akcentus nagyon zavaró, Home, Black Hole vagy Horse Wounds dalok esetén például. Ami még vicces, hogy a mára legendássá nosztalgizálódott miskolci Atomic is eszembe jutott, bár ez Perényi Dénes révén talán nem is olyan meglepő. Nem túl izgalmas thrash ez, fesztiválokra csomagban ugyanakkor biztosan megtalálja a zord muzsikára fogékony közönség.

Draveczki-Ury Ádám: A miskolci Zord régi motoros, és következetesen kitartanak a thrash mellett, ami számomra alapból rokonszenves. Világmegváltónak semmiképpen sem mondható a zenéjük, de a műfaj alapfogásai ott vannak a kezükben, és a hazai sztenderdekhez képest kifejezetten jól is szól a lemez. Lehetnének fogósabbak, karakteresebbek a dalok, és Soltész-Nagy Krisztián énektémáin, kiejtésén meg a csordavokálokon is bőven lenne mit javítani, de összességében nincs nagy gond a Thorns & Woundsszal. Talán érthető, amit mondok, talán nem: ez a zene valahol tipikus magyar thrash, és tipikus magyar thrashnek teljesen rendben is van.

Valentin Szilvia: Nahát, a Zord még létezik? Itt az új lemez, ami hajmeresztően rosszul szól, és a zene sem sokat változott, riffelős, harapós thrashes metal, bármiféle egyéniség nélkül. Hobbizenekar, ennek megfelelő hozzáállással és rettenetesen gyenge vokálhanggal, ami néha mintha egy másik dimenzióból érkezne a helyenként kimondottan régivágású, de aranyosan csipegetős thrashes riffekre. Ezzel sem fogják megváltani a világot, de érzésem szerint nem is nagy baj ez.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.