Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újjáalakult a kultikus Acid Reign

0506acidHuszonnégy éves szünet után ismét aktivizálta magát a brit thrasher Acid Reign. Némiképp üröm az örömben, hogy az eredeti felállást egyedül Howard „H" Smith énekes képviseli a bandában, ő azonban a régi történetnek megfelelő folytatást ígér.

„Megpróbáltam összehozni a régi felállást, de a srácok különböző okokból nem tudták vállalni a dolgot", mondja Howard. „Aztán 2014 nyarán elkezdtem játszogatni egy teljesen új felállás ötletével, ami aztán elég gyorsan össze is állt. Lassan fogunk bele, megtanuljuk a régi anyagokat, és új ötletekkel szintén kísérletezünk. De ez nem újjáalakulás, hanem inkább reboot. Ha pedig esetleg a régi felállás állt volna össze, az is másmilyen lenne, hiszen eltelt közben huszonnégy év. A legfontosabb azonban az, hogy soha nem vette körül ennyire pozitív hozzáállás a zenekart. Akármerre is járok, az emberek azzal fogadnak, hogy vissza kellene térnünk, és végül kurvára oda is figyeltem ezekre a hangokra! A mai felállásból mindenkinek ott van a sejtjeiben az Acid Reign. Van olyan a srácok között, aki annak idején is ismerte a zenekart, mások pedig nem, de mindenki azonos húron pendül, és alig várjuk, hogy elkezdjük a koncertezést, és ráébresszük a világot, mennyire hiányoztunk neki!"

Az 1985-ben alakult Acid Reign két nagylemezt jelentetett meg annak idején, az 1989-es Feart és az 1990-es Obnoxioust, de voltak EP-ik és egy válogatásuk is. Emellett olyan zenekarokkal turnéztak a műfaj aranyéveiben, mint az Exodus, a Nuclear Assault, a Suicidal Tendencies, a Dark Angel, a Death Angel vagy a Flotsam And Jetsam. Az új felállás tagjai Smith mellett Cooky gitáros, Marc Jackson dobos, Pete Dee basszer és Paul Chanter gitáros.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Tulus 2015-05-06 16:39
Úgy tűnik, hogy nem csak a New Wave Of British Heavy Metal mozgalom éled újjá, hanem a régi Thrash csapatok is.

És ez nagyon-nagyon jó dolog :-)

Sajnos nem sok 2000 utáni csapatban érzem azt a tüzet (ez leginkább a Thrash Metalra igaz), amit a 80-as, 90-es évek csapatai birtokoltak....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.