Shock!

augusztus 11.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb zenész hunyt el a Rainbow alapfelállásából

0506craiggruberMájus 5-én, 63 éves korában elhunyt Craig Gruber, a Rainbow első felállásának basszusgitárosa. A zenész prosztatarákkal küzdött.

Daganatos prosztatabetegségben meghalt Craig Gruber, így az 1987-ben brutálisan meggyilkolt Gary Driscoll dobos, illetve a 2010-ben szintén rákos megbetegedésben elhunyt Ronnie James Dio énekes után immáron a Rainbow első felállásának harmadik tagja is távozott az élők sorából. Az 1952-es születésű Gruber első komoly zenekara a Roger Glover által felfedezett Elf volt, és mint tudott, gyakorlatilag ők lettek Ritchie Blackmore kísérői a gitáros Deep Purple-ből történt távozása után, belőlük vált a Rainbow első felállása. Az már más kérdés, hogy Blackmore az 1975-ös Ritchie Blackmore's Rainbow lemez után Dio kivételével mindenkit kirúgott a bandából...

Mint arról a Black Sabbath Heaven And Hell lemeze kapcsán nemrég írt évfordulós cikkünkben is megemlékeztünk, Gruber egy rövid időre – tisztázatlan mértékig – Tony Iommiéknál is képbe került a '70-es évek legvégén, majd pár évvel később Gary Moore csapatában játszott. Szintén együtt zenélt az említett Driscoll-lal is egy Bible Black nevű formációban a '80-as években, és belefolyt a hangszerbizniszbe is. Az utóbbi években egy ED3N nevű progresszív csapatban, a Raven Lordban és a Zvekan nevű formációban játszott.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.