Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Semmit sem számít, mit írogatnak az internet hősei”

Augusztus 26-án, a Nuclear Blast gondozásában kerül a boltokba a német Edguy új lemeze, az Age Of The Joker, amely már a Tobias Sammett vezette heavy metalosok kilencedik anyaga lesz. A főnök a rá jellemző öntudatos stílusban nyilatkozik a friss anyagról.

„Miután befejeztem az utolsó Avantasia anyagot, egyértelmű volt, hogy minden szempontból a lehető legjobbat hoztam ki magamból", magyarázta Tobias a banda weboldalán közzétett friss interjúban. „Egy ilyen vállalkozás után az ember kiégettnek érzi magát, úgy gondolja, mindent elmondott. Bizonyos idő után azonban ismét megjelenik az ösztönös, sürgető kényszer, hogy új zenét komponálj. Nem azért, mert versenyre akarok kelni a saját korábbi dolgaimban, hanem csak mert egyszerűen kreatív akarok lenni, és jól érezni magamat, miközben nagyszerű dallamokat dolgozok ki otthon, a saját kis varázslatos világomban. Sem konkrét célom nincs ilyenkor, és hiába akarják a rajongók ezt, rájuk sem gondolok ilyenkor. A kreatív folyamat a két projekt esetében azonos, a különbség annyi, hogy az Avantasiánál tekintettel kell lennem az átfogó koncepcióra és a különböző énekesekre. Ott azonban nem kell foglalkoznom mások véleményével, miközben az Edguyban időről időre tartunk megbeszéléseket."

Tobiast a fentiek szellemében természetesen a kritikák sem érdeklik különösebben. „Nem nagy újdonság, hogy bizonyos magazinok lehúzzák a lemezeinket, akármit is csinálunk. Ezzel már azelőtt is tisztában vagyunk, hogy egyáltalán bevonulnánk a stúdióba... Nem illünk bele az elképzeléseikbe, de végső soron semmit sem számít, mit ír egy-egy íróasztalvitéz vagy internetes hős. Az Age Of The Jokeren ott van az összes védjegyünk, sok újságíró amolyan vissza-a-gyökerekhez típusú albumként fogadta, tehát szerintük is megvan a saját hangzásunk. Erre büszkék is vagyunk, de semmit sem erőltettünk. Csak az számít, hogy ez egy remek lemez. Te tudod ezt, az Edguy tagjai tudják ezt, a producerünk, Sascha Paeth tudja ezt, és hamarosan a rajongóink is tudni fogják. A többiek meg nyugodtan kinyalhatják a seggemet."

A lemez dallistája az alábbi:

01. Robin Hood
02. Nobody's Hero
03. Rock Of Cashel
04. Pandora's Box
05. Breathe
06. Two Out Of Seven
07. Faces In The Darkness
08. The Arcane Guild
09. Fire On The Downline
10. Behind The Gates To Midnight World
11. Every Night Without You

A limitált verzió bónuszlemezére a következő számok kerülnek fel:

01. God Fallen Silent
02. Aleister Crowley Memorial Boogie
03. Cum On Feel The Noize (Slade feldolgozás)
04. Standing In The Rain
05. Robin Hood (single verzió)
06. Two Out Of Seven (single verzió)

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.