Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Pagandom: göteborgi thrash Anders Björlerrel

Hurt As A Shadow címmel jelenik meg október 28-án a Pagandom új albuma. A thrashbanda elsőszámú érdekessége, hogy ikonikus svéd muzsikusokra gyakorolt annak idején óriási hatást, akik közül egy most be is lépett hozzájuk.

0824pagandom

A göteborgi Pagandom a helyi thrash/death-színtér kultikus csapatai közé tartozott a ’80-as évek végén, ám a teljes korabeli svéd vonalra nagy hatást gyakorló demók sikere ellenére végül későn jutottak szerződéshez, és a kortársak elhúztak mellettük. Az első lemezig mindössze 1994-ben jutottak el, és a Crushtime megjelenése után nem sokkal fel is oszlottak. A zenekar 2014-ben éledt csak újjá, amikor felléptek az azévi Gothenburg Sound Festivalon, de módosult felállásban: Christian Jansson énekeshez és Martin Carlsson gitároshoz Anders Björler (At The Gates) csatlakozott szólógitárosként, a dobos pedig Sören Fardvik lett. A fellépés olyan kedvező visszhangokat keltett, hogy a zenekar takaréklángon ugyan, de állandósította tevékenységét, és most egy lemezt is kiadnak majd.

Az új Pagandom-album címe Hurt As A Shadow lesz, és október végén jön ki a Sony-birodalomhoz tartozó Gain Musicnál. Világmegváltásra persze nem törekszenek. „A Pagandom nagy hatással bírt a helyi színtérre a ’80-as évek végén és a ’90-es évek elején. A részemről színtiszta nosztalgia ez az egész”, mondja Anders.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.