Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

OzzFest 2013: a Tool, Slash és a Deftones is ott lesz a Sabbath és a Slipknot mellett

Egyre bivalyabbnak tűnik a kétnapos májusi japán OzzFest leosztása: a két headliner, a Black Sabbath és a Slipknot mellé most új nevek sorakoztak fel a tabellán, és mindannyian komoly nézőmágnesnek számítanak.

Május 11-12-én Tokió közelében rendezik meg Japán történetének első OzzFestjét, amely egyben a szigetországot érintő első nemzetközi metal fesztiválsorozat is lesz. Azt már eddig is tudtuk, hogy az első nap főattrakciója a Slipknot, a másodiké pedig a Black Sabbath lesz, most azonban további nevek sorakoztak fel a két headliner mellé: 11-én már biztosan felsorakozik a programban Slash és a Deftones, 12-én pedig ott lesz a színpadon a Tool, illetve Corey Taylor másik zenekara, a Stone Sour is. Ez ugyanakkor még távolról sem a teljes lista, szóval elkezdhetjük irigyelni a japánokat...

A Sharon Osbourne által megálmodott első OzzFesteket 1996 októberében rendezték meg az arizonai Phoenixben és a kaliforniai Devore-ban, miután a népszerű alternatív utazó turné, a Lollapalooza visszautasította Ozzy Osbourne puhatolózását egy esetleges fellépéssorozatra. Az Ozzy mellett a Slayer, a Danzig, a Biohazard, a Sepultura és a Fear Factory részvételével megtartott két monstre buli akkora sikert aratott, hogy a következő év nyarán fesztiválturnévá bővítették a kört. Az 1997 nyarán megrendezett első „rendes" OzzFesten Ozzy és az újjáalakult ős-Black Sabbath mellett a Pantera, a Marilyn Manson, a Type O Negative, a Fear Factory, a Machine Head és a Powerman 5000 kaptak helyet a főszínpadon, és ez a felállás rendesen meg is fojtotta az azévi Lollapaloozát. Az OzzFest a következő években is masszív sikernek bizonyult a tengerentúlon, az utolsó komplett, ténylegesen turnénak tekinthető sorozatot azonban 2007-ben rendezték. 2008-ban mindössze egy nagyszabású bulira került sor Dallasban a Metallicával és Ozzyval a headlineri pozícióban, 2009-ben elmaradt az OzzFest, 2010-ben pedig egy rövid, hatállomásos kört szerveztek. Utóbbin Osbourne mellett a Mötley Crüe, a Halford, a Devildriver és a Nonpoint lépett színpadra. 2011-ben és 2012-ben nem rendeztek OzzFesteket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.