Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

November közepén jelenik meg a Soundgarden új lemeze

A Rolling Stone magazin információi szerint november 13-án jelenhet meg a Soundgarden visszatérő albuma. Az egyelőre cím nélküli lemezen Kim Thayil elmondása alapján többek között olyan témák kapnak majd helyet, mint a Blood On The Valley Floor vagy az A Thousand Days Before.

„Mindenkinek ismét megmutatjuk, hogy még mindig nyomjuk a rockot, hogy még mindig súlyosak vagyunk, és egy kicsit még mindig furcsák", összegezte a legfontosabb tudnivalókat a lemezről a gitáros, aki szerint az A Thousand Days Before-ban például indiai ízek keverednek countrys behatásokkal.

Az anyagra az eddigi nyilatkozatok alapján nem kerül majd fel az Avengers soundtrackről ismert Live To Rise dal, és régi, kiadatlan témákat sem boncolgattak újra, ahogyan azt például a Van Halen tette idén tavasszal vagy az Aerosmith teszi majd ősszel. „Nagyjából tizenöt dalunk maradt a korai időkből, amik még soha, semmilyen formában nem jelentek meg", mondta Chris Cornell énekes/gitáros a The New York Timesnak nemrég. „Ez az első tizenöt nóta, amit írtunk, és egy kazettán szerepeltek, amire Kim mindig csak The First 15-ként hivatkozott. Mivel pár éve már léteztünk, mire elkezdtünk lemezfelvételeket készíteni, úgy gondoltuk, szerencsésebb lenne a legújabb nótákat rögzíteni, mert azok izgatták a leginkább a fantáziánkat. Emiatt aztán a korai anyagok egy része menet közben kiesett a szórásból. Összejöttünk a próbateremben, elkezdtünk dalokat írni, és minden nagyon gyorsan haladt. Utána leültünk kielemezni a témákat, és idővel kritikusabbá váltunk bizonyos dalokkal szemben, amiket korábban írtunk, és az újabb szerzeményeket erősebbnek találtuk."

A Soundgarden utolsó stúdiólemeze, a Down On The Upside 1996 tavaszán került a boltokba. A banda aktuális turnétervei egyelőre nem ismertek.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Equinox 2012-08-17 08:32
Nekem a Super a kedvencem, szorosan mögötte a Badmotorfinger. Super/Bad kombinációtól lefosnám a bokám, ha végig jók a dalok persze
Idézet
 
 
+3 #1 GTJV82 2012-08-16 09:08
Ezért a dalért nem kár... remélem tényleg súlyos lesz, jó lenne, ha kicsit felidéződne a Louder Than Love / Badmotorfinger korszak keménysége! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.