Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nergal állapota tovább javult, ismét próbál a Behemoth

Csaknem egy év szünet után megkezdte a zenekari próbákat a lengyel Behemoth, akik októbertől már koncerteznek is. A főnök Adam „Nergal" Darski gitáros/énekest tavaly augusztusban diagnosztizálták leukémiával, a csapat azóta inaktív volt.

„Nem akarok előre elkiabálni semmit", írta a neten az első próbákról Nergal. „Csak meg akartuk nézni, hogy mennek a dolgok, de a második próbán elnyomtuk az Ov Fire And The Voidot, a Lucifert, a Conquer Allt és az Antichristian Phenomenont, és kurvára hibátlanul szólt mindegyik! Egyikünk meg is kérdezte, hogy tényleg egy éve nem zenéltünk együtt? Jó idő jó társaságban... A legnagyobb meglepetést azonban azok a nóták okozták, amiket soha nem játszottunk még élőben, de a következő Phoenix Rising turnén elő akarunk szedni. Címeket egyelőre nem szeretnék mondani, legyen titok, amíg színpadra nem lépünk..."

Nergal mindehhez hozzátette, hogy elkezdett dolgozni az újabb ötleteken is. A frontember május 6-án már színpadra lépett egy lengyelországi Fields Of The Nephilim koncerten, miután április végén bejelentette, hogy zenekara ősszel ismét aktivizálódik. A Behemoth egyelőre hat lengyel dátumot kötött le októberre, a kör 8-án indul Poznanban és 21-én zárul Varsóban. A csapat csak bemelegítésnek szánja a lengyel koncerteket, utána Ázsiában és Ausztráliában szeretnének játszani. Ha Darski állapota lehetővé teszi, 2012-re egy teljes és alapos Európa-turnét is terveznek, utána pedig Észak-Amerikába is átruccannának.

Nergalt január közepén engedték haza a kórházból, ahol négy hetet töltött, és csontvelő-átültetésen esett át. A muzsikusnál tavaly nyáron diagnosztizáltak leukémiát az orvosok, ő pedig szerencsére a lehető legkorábbi időpontban megkezdte a szükséges kezeléseket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.