Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jövő héten visszatérnek a southern rock megmentői

Május 31-én érkezik a Kentuckyból elszármazott southern rock banda Black Stone Cherry új lemeze, a Between The Devil And The Deep Blue Sea, amely akár a még mindig nevetségesen fiatal tagokból álló zenekar komolyabb áttörését is meghozhatja az Egyesült Államokban.

A srácok ezúttal nem az amerikai Délen, hanem Los Angelesben rögzítették friss dalaikat a veterán Howard Benson producerrel (Bang Tango, Sanctuary, Little Caesar, Motörhead satöbbi). A lemez nyersebb és gitárorientáltabb, mint azt sokan várnák tőlük. „Mikor először írtunk együtt dalokat, egyikünk sem járt még túl messze Kentuckytól. Azóta viszont bejártuk az egész világot, és olyan dolgokat tapasztaltunk, amiket sosem gondoltunk volna”, írja előzetes sajtónyilatkozatában a zenekar.

A lemezen a tagok szerint a Black Stone Cherry valaha írt legsúlyosabb riffjei is helyet kaptak, de természetesen megint írtak balladákat is szép számmal. Az album első single-je, a White Trash Millionaire áprilisban debütál az amerikai éterben. A Black Stone Cherry a friss lemez munkálataival párhuzamosan szponzorációs szerződést kötött egy helyi whiskey-gyártó céggel, az Evan Williamsszel is, és egy vadiúj, Blame It On The Boom Boom című dalt is letölthetővé tettek az akció keretében. A megállapodás értelmében mintegy 450 ezer üveg Black Stone Cherry címkés whiskey kerül majd az amerikai boltok polcaira.

Chris Robertson énekes/gitáros, Ben Wells gitáros, Jon Lawhon basszusgitáros és John Fred Young dobos legutóbbi albuma a 2008-as Folklore And Superstition volt, ami komoly underground sikereket hozott nekik az Egyesült Államokban, így jelenleg mind a kiadó, mind a banda abban reménykedik, hogy a hármas lemezzel szintet ugorhatnak majd a tengerentúlon.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.