Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iron Maiden: öt óra alatt gazdára talált a budapesti jegyek 30 százaléka

0213maidenNoha a neten természetesen azonnal megkezdődött a sírás a jegyek vélt vagy valós drágasága, illetve a helyszín miatt, mindez a végeredmény szempontjából nem oszt és nem szoroz: aki ott akar lenni az Iron Maiden június 3-ai budapesti koncertjén, annak mindenképpen igyekeznie kell megvásárolni a belépőt.

Ma reggel megkezdődött a jegyértékesítés az Iron Maiden június 3-ai budapesti koncertjére. Amint az várható is volt, a fanatikus rajongók minél hamarabb biztosítani akarták helyüket a bulin, így az első öt óra alatt a jegyek egyharmada gazdára is talált. Az ilyen esetekben megszokott tendenciával ellentétben nagyjából egyforma arányban fogynak a belépők minden kategóriából, bár a színpad előtti kiemelt állóhely iránt természetesen nagyobb a kereslet, így az a jelenlegi ütemet tartva a pár órán belül teljesen elfogyhat a szervező Live Nation kora délutáni, valamivel csütörtökön 14 óra előtt kiadott közleménye szerint. A Ticketpro rendszerében látható adatok szerint ugyanekkor bizonyos ülőjegy-kategóriákból már alig voltak jegyek.

Vagyis mi időben szólunk: ha látni akarod Steve Harriséket tizenegy év óta első önálló magyarországi bulijukon, ne habozz!

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #20 Laci 2014-02-22 21:43
"Van, akinek nem gond, ha egy pályafutása zenitjén évtizedek óta túllépett zenekar nosztalgia showjáért, amit a turné utolsó körében ide hoznak nekünk, negyed százezer ft-ot kérnek. Sőt, állítják: többet is megadnának érte!"

Engem rohadtul nem érdekel, hogy melyik zenekar hol tart a pályafutásában, szerintem az idővel nem lesz rosszabb a zene, életem egyik legnagyobb álma látni a Maident, mert én még nem láttam őket.

" (hogy az első sorok lekordonozásána k a lehúzáson túl mi értelme van, azt nem tudom)"

Annak pontosan az az értelme. Ez az egész üzlet, nyilván nem akarnak rajta bukni, nem tudom, hogy miért nem lehet ezt megérteni.

"Van aki szerint jobban megéri a 25 ezer ft egy kétórás, száz éves dalokból álló előadás, mint 50 rugóért három nap rockzene 50 olyan zenekarral, akik közül történetesen egy a Maiden, de ki sem emelkedik közülük (esetleg abban, hogy a legkevésbé aktív)."

Nekem jobban megéri egy Budapesti koncert, minthogy kiutazzak egy másik országba, és 3 napig büdösödjek a tűző napon mosdatlanul, sátrazva.

"de az a Maiden-fanoknak életveszélyes (a Depeche Mode és Pink Floyd rajongóknak nem)."

Hiába erőlködsz, a Puskást hivatalosan életveszélyesne k minősítették. Tény.
Idézet
 
 
-1 #19 Ricse 2014-02-22 21:41
Idézet - asdasd:
jól van öreg, te ott voltál '88-ban, talán nem akkora tragédia, ha most kihagyod, úgyis láttad már ugyebár.

Igazad van, "öreg"! Nem élem meg tragédiaként! Ha akarnám, ott lehetnék, de engem - mivel öreg vagyok - a jegyvásárlás kötelezően online módja is bosszant. Egyszerűen csak nem így szocializálódta m (a pattintott kőkorszakban). 20 évig voltam Maiden-fan, a Final Frontiernél (illetve előbb a Sziget bulinál) adtam fel. Kerestem rajongásom új tárgyát, és megtaláltam egy aktív, most is kiváló lemezeket kreáló, abszolút lendületben lévő csapatban. Nekem ezek a szempontok is fontosak, lehet, hogy mégsem vagyok annyira öreg. Az említett zenekart úgy hívják: Iced Earth, és természetesen meg is tekintettem őket február 5.-én!
Idézet
 
 
+1 #18 nemmondommeg 2014-02-22 21:38
Akkor mész a Nova rockra... Nem értem mit kell ezen ennyit fanyalogni. Inkább örülni kéne, hogy legalább sikerült őket elhozni. Én meg nem tudtam volna elmenni Ausztriába, éppen ezért reménykedtem egy hazai koncertben és hála istennek be is jött. Egyébként meg szerintem rohadtul megéri a pénzét. 2013-ban már láttam ezt a turnét és azt kell hogy mondjam, hogy szerintem a Maiden történetének egyik legjobbja.
Idézet
 
 
#17 asdasd 2014-02-22 21:18
jól van öreg, te ott voltál '88-ban, talán nem akkora tragédia, ha most kihagyod, úgyis láttad már ugyebár.
Idézet
 
 
-3 #16 Ricse 2014-02-22 20:59
Ha én koncertszervező lennék, ezt a fórumot olvasva optimistán tekintenék a jövőbe. Van, akinek nem gond, ha egy pályafutása zenitjén évtizedek óta túllépett zenekar nosztalgia showjáért, amit a turné utolsó körében ide hoznak nekünk, negyed százezer ft-ot kérnek. Sőt, állítják: többet is megadnának érte! Van, akinek mindez gond, de valahogy (?!) előkeríti rá a pénzt, van akinél ez a valahogy azt takarja, hogy napjában egyszer fog enni.
Azután valakinek mindegy, hogy az ötödik sorban áll-e, vagy az elipszis alakú (koncertre alkalmatlan) építmény egyik hátsó zugában (hogy az első sorok lekordonozásána k a lehúzáson túl mi értelme van, azt nem tudom). Van, akit nem érdekel az sem, ha a koncert botrányba fullad - mint volt rá precedens a Maiden történetében, mikor is a kordon áttörése miatt le kellett állítani a bulit.
Van aki szerint jobban megéri a 25 ezer ft egy kétórás, száz éves dalokból álló előadás, mint 50 rugóért három nap rockzene 50 olyan zenekarral, akik közül történetesen egy a Maiden, de ki sem emelkedik közülük (esetleg abban, hogy a legkevésbé aktív).
Van, aki elhiszi, hogy egy 93 000 négyzet km-es országban nincs egy fél km2, amelynek végébe le lehetne rakni egy színpadot, illetve egy van, de az a Maiden-fanoknak életveszélyes (a Depeche Mode és Pink Floyd rajongóknak nem).
Jó sok ilyen hozzászólás kéne még; ne csak lenyeljük a keserű pirulát, hanem mosolyogva tegyük ezt, és akkor tényleg eljön a 40 ezres Manowar koncertek kora (nem ennyien lesznek, ennyi lesz a beugró, hiszen bármennyit jó kedvvel megadunk a zenéért).
Azok pedig kit érdekelnek, akik már 88-ban is ott voltak az MTK pályán, és szeretnék visszaidézni annak emlékét (mert gyakorlatilag ugyanarról a koncertről van szó). Lehet, hogy ők vállalnák a napi egyszeri evést, de a gyerekeiknek már nem vehetik arra rá, hogy ne egyenek, mert apuci IM-re akar menni.
Idézet
 
 
#15 asdwtf666 2014-02-22 13:07
Idézet - Ricse:
Trollkodás, sírás...
A kilencvenes években még nem érdekelt, mibe kerül nekem az IM, kimentünk a haverokkal Pozsonyba, mert a Fear of the Dark turné nem jött Mo-ra. Ma már családos emberként nem tudok 50 rugeszt csak úgy leakasztani - feleségem is szereti a Maident. Hiszen az egyetlen számításba jövő jegytípus az a színpad előtti kiemelt - máshonnan csak bolhacirkuszt látsz.
Összehasonlítás képpen: a Deep Purple is van akkora legenda, mint az IM, úgy tudom, 15 alatt volt az állójegy. Ennél többet kérni érte - szemtelenség! A Nova Rockon 50-ért 3 napon át nézhetsz egy tucat Maiden-szintű bandát, ráadásul olyanokat, akik friss anyagot hoznak. Sajnos a Maidenről ez nem mondható el, négy éve nem jutottak el stúdióba (bár a Final Frontierrel sem vagyunk kisegítve). Jellemző, hogy a 2013-as 14-es Maiden England turné "legfrissebb" dala '92-es! Szinte saját maguk emlékzenekarává váltak, és ilyen koncertért ennyi kérni - arcátlanság!
Legalább raknák ki szabadtérre,mer t a Sportaréna - jellegénél fogva - teljességgel alkalmatlan egy ilyen monstre buli megrendezésére.
Mindig nagyon várjuk a Maident, de nem így! Kell - végre! - egy fasza új lemez (min Piece of Mind szintű, és akkor nem kérek sokat), egy normális helyszín (ahol úgy helyezkedsz, hogy lássál valamit, és nem vagy bekordonozva, mint egy birka), és persze korrekt jegyár is szükséges, számításba véve, hogy azok a fiatal rockerek, akik 88 körül az MTK-pályán csápoltak a 7th son album dalaira, mára családos emberek, akiknél minden fillérnek van helye!
Kíváncsi vagyok, az őrök és a kordonok tudják-e tartani az olcsóbb jeggyel is a színpad közelébe jutni akaró rajongókat!


vicces ahogy összehasonlítod a 2 személyes maiden jegyárat az egy személyes novarockkal... -.-
Idézet
 
 
+2 #14 Laci 2014-02-22 13:05
Ricse!

"Hiszen az egyetlen számításba jövő jegytípus az a színpad előtti kiemelt - máshonnan csak bolhacirkuszt látsz. "

Hát, hogyha annyira szeretnél jönni, akkor nem csak a kiemelt álló jöhetne szóba.

"Összehasonlítás képpen: a Deep Purple is van akkora legenda, mint az IM, úgy tudom, 15 alatt volt az állójegy. Ennél többet kérni érte - szemtelenség!"

Az állójegy itt is 15ezer, nem kérnek többet érte.

"A Nova Rockon 50-ért 3 napon át nézhetsz egy tucat Maiden-szintű bandát, ráadásul olyanokat, akik friss anyagot hoznak."

Érdekes, hogy az Iron Maiden drága kettőtöknek 50-ért, de a Nova Rock nem drága 100ért + utazás + kaja + pia...

"egy normális helyszín (ahol úgy helyezkedsz, hogy lássál valamit, és nem vagy bekordonozva, mint egy birka)"

Az Arénán kívül nincs más lehetőség, a Puskás életveszélyes.

"és persze korrekt jegyár is szükséges, számításba véve, hogy azok a fiatal rockerek, akik 88 körül az MTK-pályán csápoltak a 7th son album dalaira, mára családos emberek, akiknél minden fillérnek van helye!"

Nálam is minden fillérnek megvan a helye, nem csak annak kell a pénz a mai Magyarországon, akinek családja van. Nálam ez konkrétan azt jelenti, hogy ebben a hónapban naponta csak egyszer étkezem, és visszafogottan járok el hétvégente.

"Kíváncsi vagyok, az őrök és a kordonok tudják-e tartani az olcsóbb jeggyel is a színpad közelébe jutni akaró rajongókat!"

Ha szerinted nem, akkor miért nem veszel 15ezres jegyet?
Idézet
 
 
+1 #13 nemmondommeg 2014-02-22 11:23
Idézet - Flagellator1974:
"hát aki ott akar lenni az úgyi ott lesz. Nem számít a csóróság.Én is megoldottam mindig.Aki vérbeli maiden rajongó az hiába sokalja.Úgyis ott lesz"

Akkor a vérbeli Maiden-rajongókat nyugisan meg lehet kopasztani, mert nem számít honnan teremted elő a pénzt?

És ha már a Maiden-nek megéri itt játszani, akkor a Manowar-nak pl. mért nem?


A Manowar-t sokkal kevesebben ismerik, azok száma pedig még kisebb akik szeretik is őket. (Nem azt mondom, hogy szarok, csak a Maiden jóval ismertebb.)
Egyébként meg én is Maiden fanatikus vagyok és ha kellett volna még többet is fizettem volna!
Idézet
 
 
+1 #12 Flagellator1974 2014-02-22 11:19
"hát aki ott akar lenni az úgyi ott lesz. Nem számít a csóróság.Én is megoldottam mindig.Aki vérbeli maiden rajongó az hiába sokalja.Úgyis ott lesz"

Akkor a vérbeli Maiden-rajongókat nyugisan meg lehet kopasztani, mert nem számít honnan teremted elő a pénzt?

És ha már a Maiden-nek megéri itt játszani, akkor a Manowar-nak pl. mért nem?
Idézet
 
 
-1 #11 Ricse 2014-02-21 22:47
Trollkodás, sírás...
A kilencvenes években még nem érdekelt, mibe kerül nekem az IM, kimentünk a haverokkal Pozsonyba, mert a Fear of the Dark turné nem jött Mo-ra. Ma már családos emberként nem tudok 50 rugeszt csak úgy leakasztani - feleségem is szereti a Maident. Hiszen az egyetlen számításba jövő jegytípus az a színpad előtti kiemelt - máshonnan csak bolhacirkuszt látsz.
Összehasonlítás képpen: a Deep Purple is van akkora legenda, mint az IM, úgy tudom, 15 alatt volt az állójegy. Ennél többet kérni érte - szemtelenség! A Nova Rockon 50-ért 3 napon át nézhetsz egy tucat Maiden-szintű bandát, ráadásul olyanokat, akik friss anyagot hoznak. Sajnos a Maidenről ez nem mondható el, négy éve nem jutottak el stúdióba (bár a Final Frontierrel sem vagyunk kisegítve). Jellemző, hogy a 2013-as 14-es Maiden England turné "legfrissebb" dala '92-es! Szinte saját maguk emlékzenekarává váltak, és ilyen koncertért ennyi kérni - arcátlanság!
Legalább raknák ki szabadtérre,mer t a Sportaréna - jellegénél fogva - teljességgel alkalmatlan egy ilyen monstre buli megrendezésére.
Mindig nagyon várjuk a Maident, de nem így! Kell - végre! - egy fasza új lemez (min Piece of Mind szintű, és akkor nem kérek sokat), egy normális helyszín (ahol úgy helyezkedsz, hogy lássál valamit, és nem vagy bekordonozva, mint egy birka), és persze korrekt jegyár is szükséges, számításba véve, hogy azok a fiatal rockerek, akik 88 körül az MTK-pályán csápoltak a 7th son album dalaira, mára családos emberek, akiknél minden fillérnek van helye!
Kíváncsi vagyok, az őrök és a kordonok tudják-e tartani az olcsóbb jeggyel is a színpad közelébe jutni akaró rajongókat!
Idézet
 
 
+3 #10 bogar 2014-02-18 17:34
Na kérem! Akkor most én is beállok a puffogók sorába! :-)

Ma voltam az online vásárolt jegyemért, de nem tudtam átvenni, mert meg vannak csúszva a kézbesítéssel. Az online jegyváráslás összességében kb. 1300 Ft plusz kiadással járt. Jómagam egy gyorspostánál dolgozom és 1100 Ft-ért az ország bármely tájékára el tudnánk juttatni a jegyet. De az, hogy ennél többet fizetek érte és még át sem tudom venni, azért már egy kicsit sok. Szegény nő a jegyirodában sajnálkozva annyit mondott, hogy kb. én vagyok ma a negyvenedik akinek nem tud segíteni. Próbáljam meg a következő héten, mert ezen már nem lesznek kész. Sírvaröhögős! :-/
Idézet
 
 
+3 #9 Laci 2014-02-17 01:19
Idézet - Edward_Richtofe n:
Az mondjuk nettó pofátlanság, hogy ha nem bankkártyával utalod át a pénzt a jegyekre, hanem utánvétellel fizetsz, 4000 forint a posta Pestről, de még kártyával is kétezer, ami mondjuk nem meglepő. Nem érdekelne, ha helyben (Debrecen, nem kisváros) lehetne kapni jegyet, de ismerős most szólt, hogy az a két hely, ahol árulni fognak Maiden jegyeket, csak márc. 21.-n kezdik az értékesítést. Addigra sanszos, hogy nem lesz mit eladni. Kösz!


Neten ki lehet fizetni simán, itthon meg kinyomtatni, oszt csá.
Idézet
 
 
+4 #8 Béla 2014-02-15 11:04
A rizsacsökkentés ből megmaradt pénzemből Maiden jegyet veszek!!!!Hasít a gyorsnaszád!!!
Idézet
 
 
+2 #7 Agradzsag 2014-02-13 23:38
Idézet - Venomádi:
Offtopic: Tényleg Sold-out a hétfői Purple buli? Nem tudtam venni sehol, két helyen is jártam.

A ticketpro is azt írja, hogy minden jegy elkelt.
Idézet
 
 
+2 #6 Venomádi 2014-02-13 23:22
Offtopic: Tényleg Sold-out a hétfői Purple buli? Nem tudtam venni sehol, két helyen is jártam.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.