Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iron Maiden: leporolták a The Prisonert és a Seventh Son címadóját

Június 21-én este, az észak-karolinai Charlotte-ban kezdetét vette az Iron Maiden idén nyári turnéja, amely a Maiden England World Tour címen fut. A csapat – hasonlóan az utóbbi években megkezdett tematikus körökhöz – elsősorban legsikeresebb, '80-as évek-beli dalai közül válogat a koncerteken, a nyitókoncerten máris két hatalmas kuriózum csendült fel.

A charlotte-i Verizon Wireless Amphitheatre közönsége előtt csapott bele a Maiden England World Tourba az Iron Maiden csütörtök este. Steve Harrisék előtt Alice Cooper szórakoztatta a publikumot, aki egészen július 21-ig vendégeskedik a Maiden előtt, utána a Coheed & Cambria veszi át az előzenekari pozíciót.

A Maiden programját nagyjából előre sejteni lehetett, hiszen az alapot itt az 1988-as Maiden England koncertvideó képezi, ám így is nagy öröm, hogy a szetben két olyan dal is helyet kapott, amelyeket már több mint két évtizede nyugdíjaztak a bulikon. A The Number Of The Beast lemez The Prisonerjét utoljára 1991. szeptember 21-én játszották élőben, a Seventh Son Of A Seventh Son címadóját pedig még ennél is régebben, 1988. december 12-én. Kisebb ritkaság, de szintén gyakran hiányolt dal volt az utóbbi másfél évtized turnéin a Fear Of The Dark album Afraid To Shoot Strangerse, ami utoljára még Blaze Bayley-vel csendült fel Maiden koncerten, 1998. december 12-én, nem sokkal Bruce Dickinson és Adrian Smith visszatérése előtt.

A setlist az alábbi volt:

01. Moonchild
02. Can I Play With Madness
03. The Prisoner
04. 2 Minutes To Midnight
05. Afraid To Shoot Strangers
06. The Trooper
07. The Number Of The Beast
08. Phantom Of The Opera
09. Run To The Hills
10. Wasted Years
11. Seventh Son Of A Seventh Son
12. The Clairvoyant
13. Fear Of The Dark
14. Iron Maiden
-
15. Aces High
16. The Evil That Men Do
17. Running Free

Adrian Smith egy friss interjúja szerint a zenekar egyelőre még csak nem is agyal friss dalokon, jelenleg kizárólag a turné tölti ki minden pillanatukat. Ugyanő azonban egy korábbi nyilatkozatában arra célzott, hogy a következő Maiden album vélhetően direktebb lesz majd, mint a hatalmas eposzokkal teli utolsó négy. A megjelenés időpontjáról egyelőre még találgatni sem érdemes, mi 2014 előtt nem valószínűsítenénk.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.