Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalosan is megindult a munka az ötös Slipknoton

0109jimrootJoey Jordison nélkül, de megkezdte a munkát az új lemezen a Slipknot, legalábbis erre lehet következtetni abból a képből, amelyet Jim Root gitáros tett közzé. A bandához többen is jelentkeztek Jordison helyére, de az iowaiak egyelőre nem hirdettek meghallgatásokat a jelöltek számára.

Jim a #fenderguitar, #work, #thecoffeesucks és mindenekfelett #slipknot2014 hashtagekkel rakta ki a fenti képet az Instagramra, így gyakorlatilag hivatalosnak is vehetjük, hogy megkezdődött a munka a világ egyik legnépszerűbb metal csapatának ötödik nagylemezén. A Slipknot az utóbbi hetek-hónapok nyilatkozatai alapján – az előzetes hírekkel ellentétben – még idén ki akarja hozni az albumot, és nem várnának vele 2015-ig, bár egyelőre két poszt is kérdéses a csapatban: nem tudni, a turnékon kisegítő Donnie Steele penget-e majd a 2010-ben elhunyt Paul Gray basszer helyén, illetve még izgalmasabb kérdés, kit ültetnek be Joey Jordison dobos cucca mögé.

Jordisonnak a Slipknotból történt megdöbbentő távozása, pontosabban inkább kirúgása óta több dobos is igyekezett hírbe hozni magát potenciális utódként – a Decapitated volt ütőse, Kerim „Krimh” Lechner ajánlkozó felvételei például elég gyorsan bejárták a netet –, de a csapat egyelőre nem hirdetett hivatalos meghallgatásokat, másrészt ha van egy kis eszük, úgyis Dave Lombardónál kezdenek majd el kilincselni, hogy legalább a lemezt játssza fel nekik.

 

Hozzászólások 

 
+1 #16 Abracadabra 2014-01-12 11:53
Szerintem a kiadók nagyon is beleszólnak mindenbe (leszámítva a tipikus önszerveződésű underground kiadókat). A csapaton belüli erőrendeződésbe n igazad van Csabi, de elképzelhetően a kiadón keresztül (ama jogi segítséggel) tették ki Joey-t. És itt most megint nem az RR-re gondolok. Nem véletlenül hallgatnak (Corey említette is a jogi - legal kifejezést). A kiadók nem csak minden éveben lemezzel jelentkező zenekarokat foglalkoztatnak . Tehát nem ez a releváns egy zenekarban, miután a turné és a "mercs" hozza a legtöbb lóvét (amennyiben nem rádióbarát a zene). Tehát ebben az esetben egy jog által támogatott dologgal tudták kitenni Joey szűrét. Hogy fogalmazzak tisztán, de lehetőleg úgy, hogy ne nevezzem nevén???
Idézet
 
 
+3 #15 Csabi 2014-01-10 23:52
Szerintem a Slipknotot nem ugráltatja a kiadó,akkor gyakrabban adnának ki új albumot,és nem az RR rakta őket össze.(előtte is már léteztek jóval)Az igaz,hogy az RR miatt lettek ismertek,de akkor sem egy kiadó által összerakott zenekar.Inkább arról lehet szó,hogy Corey és Jim átakarják venni a vezetést,mivel sikerült megválni a banda egyik agyától(elég sok beleszólása lehetett a dolgokba).Gondolom azért akarják most nagyon nyomatni újra a Slipknotot,mert a legutóbbi dupla Stone Sour album nem szólt akkorát mint amire számítottak..
Idézet
 
 
+2 #14 Abracadabra 2014-01-10 18:08
Egyetértek Vox véleményével. Az RR már egy nagy multi tulajdonában van, ahol a forecast, közgazdaságtani mértékegységek és a marketing alapján dőlnek el a dolgok. Ha valaki nem az adott szélirányba akarja mozgatni a vitorlát, akkor kiteszik a hajóról. És pont. Nincs már az, hogy "hé haver, most tolom ezt a projektet, csússzunk már fél évet a másikkal". Itt számok, függvények, módusz és medián van. Ennyi.
Idézet
 
 
+4 #13 Vox 2014-01-10 17:20
Lombardo a Slipknotban? Az elég érdekesen nézne ki, tekintve, hogy elég eltérő stílusaik vannak. Meghallgatnék ebben a felállásban egy pár dalt, de első hallásra nem tűnik a legjobb választásnak.

Anno valahol olvastam már arról, hogy a Slipknot egy kiadói csapat, amit úgy eszkábáltak össze és tulajdonképpen azért ment nekik annyira, mert a RR hatalmas erőkkel tolta őket. Szerintem az utóbbi hónap eseményei is ezt igazolják (J.R. kihagyja a S.S. turnéját, ami elég ostoba lépésnek tűnhet, hisz a zenészek a turnével keresik a kenyérre valót, persze ha a kiadó parancsolja stúdióba az egész más helyzet, főleg akkor ha már tudták, hogy az egyik fő dalszerző (Joey) MÁR nem tagja a zenekarnak - tuti, hogy akkor már egy ideje tudtak a kirúgásáról - és a nyilatkozatokka l ellentétben még egy hang sincs kész az új Slipknot albumból), de ha belegondolunk már a Paul halála utáni események is bizonyították, hogy a "Slipknot csakis ebből a 9 tagból áll és ha egyikük kiesik akkor vége a zenekarnak" felvetés egy baromság, PR-maszlag. A másik dolog, hogy Coreynak is tele lehet a töke a Slipknotos bohóckodással meg üvöltözéssel, elhiszem, hogy semmi kedve hozzá (olvassátok el a 10 évvel ezelőtti Mick Thomson interjút, ami itt a shockon is megjelent, mert abban benne van, hogy C. érkezésekor "nyivákolt" [tehát hagyományos értelemben énekelt], majd utána kezdett bele az üvöltözős énekstílusba), és szépen lassan összemosta a Stone Sour-t a Slipknottal (az utolsó albumjukon van pár olyan dal, ami tiszta Slipknot).

A Slikpnottól én már semmit sem várok, max. kellemesen csalódok, de szerintem jót ne várjon senki.
Idézet
 
 
+4 #12 Abracadabra 2014-01-10 16:48
Ez a sztori egyre furább. Én nem hagyom el a Slipknot-ot, sem pedig Joey-et, és sajnálom, ahogy Joey-val elbántak. És főleg az volt fura, ahogy kikommunikálták a szakítást. Aki egy kicsit többet foglalkozott a Slipknottal, azt tudta egyből, hogy Joey nem önszántából hagyta ott a csapatot, a bandának mégsem volt vér a pucájában, hogy ezt egyértelműen kiírja. Inkább megtört hangvételű üzenetben vázolták ködösen az eseményt, hogy aztán a sajtó és a rajongók találgassanak, hogy mi is történt pontosan. Ezután jött Joey nyilatkozata és egy nem enyhe utalás az egészségügyi állapotára, ami nem feltétlenül függőséget jelent. (!!!) Ja és persze majd később minden kiderül, hogy miért is lett ösztökélve Joey a távozásra. Marha jó. :-(
Idézet
 
 
+12 #11 RobertThorn 2014-01-10 16:04
Szerintem ez a fotó mindössze csak azt jelenti, hogy a Slipknot 2014ben dolgozni fog azon, hogy egy Fendert egyensúlyba helyezzen egy keverőpulton.
Idézet
 
 
+3 #10 T.G. Nagaarum 2014-01-10 14:41
Lombardo dobstílusa és a Slipknot zeneisége szerintem összeházasíthat atlan...
Idézet
 
 
+1 #9 Flagellator1974 2014-01-10 14:18
Nana, ne toolozzunk. nem kell túlértékelni a véleményemet. Nem felbecsülhetetl en, csak megkerülhetetle n :DDD
Idézet
 
 
+3 #8 kéjsóvár bohóc 2014-01-10 12:03
Egy gitármarkolászó s fotó alapján kijelenthetjük, hogy elkezdődtek az új lemez munkálatai. Bakker, ez olyan mintha a Himalája vidékén élő serpák közül valamelyik jetit látott volna a múlt héten.
Idézet
 
 
+10 #7 TelekiPál 2014-01-10 08:26
Idézet - Flagellator1974:
Meg jó dalok is kellenének. Olyan, ami nekem is tetszik.


Igen, az szerintem is kardinális kérdés most a felvételek alatt, hogy Flagellator1974-nek fog-e tetszeni az új lemez, mert az ő véleménye felbecsülhetetl en nem csak a piacon, de a zenei életben is.
Idézet
 
 
-7 #6 Flagellator1974 2014-01-10 08:00
Meg jó dalok is kellenének. Olyan, ami nekem is tetszik.
Idézet
 
 
-10 #5 JamesSmith 2014-01-10 01:01
Nem kell ide Joey . Egy sokkal pontosabban ütő fiatal dobos kéne ide. Volt/van egy lengyel jelentkező aki elképesztően profi.
Idézet
 
 
-2 #4 matheusthemaggot 2014-01-09 21:06
Könnyes mindkét szemem. Örömkönnyek!
Idézet
 
 
+3 #3 revdav11 2014-01-09 16:36
Én még mindíg reménykedek, hogy Joey is visszajön a Slipknotba egy elvonó után és ő is melózni fog az anyagon.

Mivel az egyik kedvenc együttesem nem mondanám, hogy kalap szar lesz az új album, de így, hogy elvesztettek és kibasztak 1-et 1-et a fő dalszerzők közül elég érdekes...
Idézet
 
 
+3 #2 Codename333 2014-01-09 16:33
HÚ BASSZAMEG :O ha Lombardo Játszana velük akkor az kurva ütős lenee :D lekövethetetlen lenne :D Eszembe sem jutott. Az mutatvány lenne a javából :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.