Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gojira: Devin, Friden, Max és Randy az új EP-n

Nemsokára négyszámos EP-vel jelentkezik Franciaország legütőképesebb extrém metal gépezete, a Gojira, méghozzá nem is akármilyennel: Joe Duplantier-ék neves vendégeket sorakoztatnak fel az egyes dalokban. A kiadvány bevételei egyébként a bálnavadászat ellen küzdő Sea Shepherd szervezet bankszámláját gyarapítják majd.

„Úgy döntöttem, felkérünk pár énekest más metal bandákból, hogy segítsenek nekünk az EP-n", nyilatkozta az énekes/gitáros Duplantier a brit Metal Hammernek. „Mindenki egyből igent mondott. Sok időbe telt összeszervezni a dolgot, de megérte!" A neves meghívottakkal rögzített dalok közül az Of Blood And Salt látja meg először a napvilágot a laphoz mellékelt CD-n, ebben Devin Townsend énekel, és a Meshuggah gitárguruja, Fredrik Thordendal nyomja a szólót. Az EP további dalaiban felbukkan még a Lamb Of God torok Randy Blythe, az In Flames énekes Anders Friden és Max Cavalera is, akivel Duplantier néhány évvel ezelőtt együtt zenélt az első Cavalera Conspiracy albumon.

A kislemez szeptemberben jelenik meg, és nem sokkal utána, valószínűleg még 2011-ben megérkezik az új Gojira soralbum is. „Vérbeli Gojira lesz, csak bölcsebb és súlyosabb", magyarázta Joe a készülő dalok stílusáról. „A zenénk folyamatosan fejlődik, és nagyon remélem, hogy még ennél többre lehet számítani tőlünk. Szentül hiszem, hogy lehetünk még súlyosabbak, mélyebbek és varázsosabbak, mint azelőtt. Tiszteletben tartok mindent, amit eddig csináltunk, de remélem, új irányba haladunk, és ezt most nem technikai, hanem inkább spirituális értelemben gondolom. Egyre közelebb jutunk a lényeghez, amiért ezt az egész zenét játsszuk. Nehéz ezt körülírni... És amíg nem hallom az új lemezt teljes egészében, még az is nehéz, hogy összeálljon róla a fejemben egy tiszta vízió. Bassza meg, simán csak jobb!"

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.