Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Firewind: lehet, hogy egy időre szüneteltetik a sztorit

Januárban egy énekescsere kapcsán lehetett hallani az Ozzy Osbourne gitárosaként világhírnévre szert tett Gus G. saját csapatáról, a Firewindről, ám egy friss interjú szerint még korántsem biztos, hogy az Apollo Papathanasio helyére állított Kelly Sundown Carpenter jelenti a végső megoldást. Ennek egyik oka, hogy a zenekar hamarosan meghatározatlan hosszúságú szünetre vonul.

„Egyelőre nem tudjuk, Kelly lesz-e az állandó énekesünk”, mondta Gus a Metal Assault kérdésére. „Nagyon elégedettek vagyunk a színpadi teljesítményével, óriási munkát végez. De ha lefut ez a mostani turné, meg pár otthoni fesztivál, a Firewind valószínűleg szünetre vonul egy időre, így majd elválik, mit hoz a jövő. Lehet, hogy lesz pár koncert itt-ott, ezen még nem gondolkodtunk igazán. Csak annyit tudok, hogy kihozunk idén nyáron egy koncertlemezt, amin még egy tavalyi felvétel szerepel majd. Utána azonban nem tényleg nem tudom, mi fog történni…”

Mivel a szóban forgó élő album tavalyi, természetesen még Apollo Papathanasio hangja hallható rajta. Gusék a korábbi hírek szerint szintén gondolkodnak bizonyos Firewind újrakiadásokon is különféle kiadatlan bónuszokkal, és emellé valószínűleg egy speciális box set is társul majd még 2013-ban. Utóbbi tartalmáról azonban egyelőre még nincsenek bővebb információk.

Akármi is lesz a Firewinddel, annyi már biztos, hogy Gus nagyban demózik egy jövőbeli szólóalbumhoz, amely valamikor 2013 folyamán jelenhet meg. A zene jellegéről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy instrumentális dalok éppúgy lesznek rajta, mint vendégénekesekkel közösen elkövetett témák. A vendégek kiléte egyelőre ismeretlen, abban viszont biztosak vagyunk, hogy Ozzy aligha lesz közöttük.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.