Shock!

május 16.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Feladták a harcot Ausztrália első számú thrasherei

Habár néhány héttel ezelőtt még lelkesen jelentették be új énekesük, Dave Tinelt csatlakozását, április utolsó hetében végül mégis úgy döntött az ausztrál Mortal Sin legénysége, hogy befejezik tevékenységüket.

A Mortal Sin feloszlásáról szóló közleményt Ryan Huthnance gitáros tette közzé, és annak tanúsága szerint a döntés hátterében személyes okok húzódnak meg: Luke Cook dobos és Nathan Shea gitáros az új frontember megtalálása ellenére is úgy érezték, itt az ideje továbblépniük. „Az igazság az, hogy semmit sem ér egy zenekarban játszani, ha nincs meg a szenvedély, a hit és a szeretet a zenéd iránt. Andy Eftichiou basszusgitárossal és Dave Tinelt énekessel könnyűszerrel folytathatnánk a sztorit új tagokkal, de az előző két lemez dalszerzői magja nélkül az már nem a Mortal Sin lenne”, indokolja az elhatározást Huthnance, aki szerint a tavaly ősszel kiadott Psychology Of Death lemez, illetve az év végén az Exodus, a Sepultura, a Destruction és a Heathen társaságában abszolvált Thrashfest Classic turné méltó módon zárta le a csapat több mint negyedszázados történetét.

Mat Maurer, a banda klasszikus korszakának énekese februárban személyes okok és megoldhatatlan nézeteltérések miatt távozott a zenekarból. Maurer Andy Eftichiou mellett az egyetlen olyan Mortal Sin tag volt, aki annak idején részt vett a zenekar 1986-os Mayhemic Destruction debütjének elkészítésében. A Mortal Sin ugyan a műfaj fénykorában sem számított különösen nagy névnek a színtéren, a kultikus másod-harmadvonalban azért elég jól elevickéltek. A '90-es évek első felében volt egy leállós periódusuk, majd később még egy, 2004-ben azonban megint visszatértek, és azóta folyamatosan aktívak. A Psychology Of Death előtt utoljára 2007-ben jelent meg lemezük An Absence Of Faith címmel.

A tagok nem fejezik be a zenélést, Tinelt csapata, a Nekrofeist például hamarosan kiadja új lemezét, és Huthnance másik csapata, a The Seer is nemsokára kislemezzel jelentkezik.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #3 zoli 2012-05-02 10:40
Sajnálom, örülök hogy Bécsben tavaly még láthattam őket.
Idézet
 
 
+3 #2 TelekiPál 2012-05-02 08:08
Meg vagyok lepve, azt hittem ez is valami lekvárzsibbaszt ó banda lesz, de ez a szám kifejezetten jó.
Idézet
 
 
+3 #1 Chris92 2012-05-01 10:33
Kár értük a tavalyi lemez remek zúzda volt! :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.