Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Első Mark Reale nélküli albumán dolgozik a Riot

Noha tavaly év elején elveszítették vezérüket és fő dalszerzőjüket, Mark Reale-t, a lemezkészítéssel sem áll le a Riot megmaradt tagsága: a zenekar bejelentette, hogy 2014 folyamán új albummal jelentkeznek, amelyet az SPV/Steamhammer fog gondozni. Egyelőre azonban nem született döntés arról, milyen néven jön majd ki az anyag.

A Riot a jelenlegi elképzelések szerint decemberben vonul stúdióba, hogy elkezdje első Mark Reale nélküli albumának felvételeit. Az 56 éves gitáros tavaly januárban vesztette életét a Crohn-betegséggel vívott élethossznyi harc után. Mint ahogyan azonban Don Van Stavern basszusgitáros már utalt rá, egyelőre nem biztos, hogy az anyag Riot néven jön ki, hiszen Reale a csapat egyetlen eredeti tagja volt. A felállás az utolsó turnéhoz képest egyébként változatlan, Don mellett Tony Moore énekes, Mike Flyntz gitáros és Bobby Jarzombek dobos alkotja a bandát, vagyis Reale-t leszámítva a klasszikus 1988-as Thundersteel mesterművet elkészítő tagságról beszélünk.

A zenekart sok bírálat érte a táborból, hogy Mark nélkül is megturnéztatták a legutóbbi Immortal Soul lemezt, így érthető, hogy dilemmáznak a névhasználaton. Igaz, a koncertek ügyében határozottan kiálltak álláspontjuk mellett. „Először is, nem akarunk nyerészkedni a zenekar nevével", írták a Facebookon még tavaly ősszel. „A Riot igazság szerint soha nem keresett sok pénzt, még maga Mark sem. Egészen a halála napjáig a szüleivel élt, és mindnyájunknak rendes állása van a zenélés mellett. Ezt az egészet a zene szeretetéért csináljuk, és szabadságot kell kivennünk, ha játszani akarunk. Mark a testvérünk volt, velünk élt, és mind törődtünk vele egészen addig, amíg idő előtt el nem távozott közülünk. Mi pedig mélyen megrendültünk, hiszen egy családtagot veszítettünk el. Az utolsó Riot lemezre, az Immortal Soulra Mike Flyntz játszott fel MINDEN gitártémát, kivéve négy nóta ritmusalapjait, amiket még Mark nyomott fel. A betegsége miatt túlságosan gyenge volt ahhoz, hogy pontosan játsszon, és ez őt is frusztrálta. A nóták többsége Don Van Staverntől érkezett – akárcsak a Thundersteelen vagy a Privilege Of Poweren. Don azóta ott volt Mark mellett, mióta először írtak közösen dalokat a Restless Breedre és a Born In Americára még a '80-as évek elején. Mark végig ott volt a stúdióban, elégedett volt a végeredménnyel, és büszke arra, hogy a borítón a Riot neve szerepelt."

A csapat a következő hetekben további információkat ígér az új albumról.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.