Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Csaknem végzetessé váltak Glenn Hughes szívproblémái

0521ghNagyon komoly szívműtéten esett át tavaly Glenn Hughes. A Deep Purple és a Trapeze egykori énekes/basszusgitárosánál súlyos, csaknem végzetes komplikációk jelentkeztek, és nemrég az aortabillentyűjét is ki kellett cserélni.

„Valami miatt nem féltem”, mondta a Billboardnak a beavatkozásról a 62 éves Hughes, aki korábban nem beszélt szívproblémáiról. „Valaki olyannak, aki az én koromban van, és túlesett mindazon, amin én átmentem a drogokkal meg a piával… Volt egy idő, amikor mindenki azt mondta: ó, Hughes lesz az első, aki elpatkol. De még ma is itt vagyok.”

A szívműtétre tavaly decemberben került sor, és ugyan a részleteket Hughes most sem tette közzé, állítólag ezt megelőzően csaknem végzetes következményekkel jártak a komplikációk. A műtét azonban helyretette a dolgokat, amit az is bizonyít, hogy nem sokkal utána már a stúdióban rögzítette a California Breed lemezét Jason Bonhammel és Andrew Watt gitárossal, de biztos, ami biztos, idén tavasszal kicserélték az aortabillentyűjét.

Aki ismeri Glenn életútját, azt persze nem lepheti meg, hogy nincs jó állapotban a ketyegője, hiszen Hughes gyakorlatilag két évtizedet töltött kokainmámorban, és mint az köztudott, ez a szer hosszabb távon nagyon megterheli a szívet és a keringési rendszert. Saját bevallása szerint annak idején egy túladagolás után, a mentőautóban érte a felismerés, hogy ez így nem mehet tovább. „Miután ismét túladagoltam magam, azt magyaráztam a sofőrnek, hogy én nem olyan vagyok, mint azok, akiket ilyen esetekben szállítani szokott, mire hátrafordult, és azt mondta: fogd be a pofádat, te szarházi narkós! És akkor bizony fejbevert a valóság, akkor döbbentem rá, hogy ezt így nem folytathatom”, mondta pár éve egy interjúban.

A California Breed új videója, a The Way alább megtekinthető.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 Chaoslady 2014-05-21 22:40
Hihetetlen, hogy egyes emberek mit ki nem bírnak, szinte már csodálni kell őket...
Idézet
 
 
+3 #1 queensryche999 2014-05-21 17:55
Sokáig éljen, Mr. Hughes!

http://www.youtube.com/watch?v=Pp5xbxKyD78
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.