Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az járt a fejemben, hogy ez a lemez vagy valami új kezdete lesz, vagy az utolsó albumom”

Szeptember 22-én, Deep Calleth Upon Deep címmel jön ki a Napalmnál a Satyricon új albuma. Most a To Your Brethren In The Dark című számot is meg lehet hallgatni a lemezről.

0713satyricon

Mike Fraser producerrel közösen készítette el új nagylemezét a norvég Satyricon, és az anyag ősszel jelenik meg a Napalm kiadónál. A Deep Calleth Upon Deep meglehetősen furcsa körülmények között készült, hiszen Sigurd Wongravennél, azaz Satyrnál 2015-ben agytumort diagnosztizáltak. „A lemezhez közeledve folyamatosan az járt a fejemben, hogy ez az album vagy valami új kezdete lesz, vagy az utolsó albumom”, mondja a frontember. „Ha ez az utolsó, különlegesnek kell lennie, ha pedig továbbiak is követik még, akkor különböznie kell a legutóbbitól, hiszen úgy érzem, új kezdetet jelent majd. Szerintem ez egy nagyon-nagyon stötét, spirituális, önbizalommal és energiával teli anyag.”

Egy korábbi interjúban Satyr azt mondta a lemezről: „Nem annyira emlékeztetett arra, amit korábban csináltunk – nem mintha az nem tetszene, de már nem éreztem úgy abban a formában, mint előtte. Rengeteg zene, amit az elején csináltunk, könyörtelen, erőszakos és agresszív. A mostanit nem nevezném gyászosnak vagy szomorúnak, de mindenképpen ritmikusabb, változatosabb és lélekkel telítettebb. Kevesebb hangsúlyt fektetünk az agresszív, erőszakos elemekre.”

satyricon_cA dallista az alábbi lesz:

01. Midnight Serpent
02. Blood Cracks Open The Ground
03. To Your Brethren In The Dark
04. Deep Calleth Upon Deep
05. The Ghost Of Rome
06. Dissonant
07. Black Wings And Withering Gloom
08. Burial Rite

A címadó szám már ismert szöveges videója mellett most meghallgatható a To Your Brethren In The Dark is. A Satyricon ősszel már egy európai turnén mutatja be a lemezt, amelyen Vörös Attila lesz a második gitárosuk, de magyar buli sajnos nem lesz, így aki látni szeretné őket, annak október 11-én Bécsig, a Szenéig kell utaznia. Satyrék legutóbbi friss anyaga egy Live At The Opera című DVD volt 2015-ben, stúdióalbumot pedig 2013-ban jelentettek meg utoljára Satyricon címmel.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 castlereagh 2017-09-17 11:34
A Der Weg einer Freihet nevű német black zenekar mellett a Satyricon a másik nagy kedvencem ebben a stílusban.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.